Puheenaihe

Jopa riistakameroita hankittu BMW-autojen turvaksi – kymmenien bemarivarkauksien sarjasta epäillään ulkomaalaisia

Autoista on anastettu ratteja, airbageja ja ajotietokoneiden sekä navigaattoreiden näyttöjä.

Arkisto / Elsi Ahonen

Espoon alueella on viime vuoden lopun ja kuluvan alkuvuoden aikana tapahtunut kokonaisuudessaan yli 30 erityisesti BMW-merkkisiin henkilöautoihin kohdistuneita varkauksia. Rikokset ovat tapahtuneet erillisinä muutamien päivien mittaisina sarjoina. Autoista on anastettu ratteja, airbageja ja ajotietokoneiden sekä navigaattoreiden näyttöjä.

– Epäillyt saattavat tehdä etukäteistiedusteluja pysäköintialueilla sopivien rikoskohteiden valitsemiseksi. Espoon alueen BMW-merkkisten henkilöautojen omistajien on hyvä tiedostaa kyseinen ilmiö. Yksittäiset BMW-merkkisten autojen omistajat ovat hankkineet jopa riistakameroita autojensa valvomiseksi, kertoo rikoskomisario Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

 

Rikoksia on tapahtunut marraskuusta lukien muun muassa Tapiolan, Laajalahden, Mankkaan ja Lippajärven alueella. Viimeisimmät yksittäiset rikokset ovat tapahtuneet kuluvan viikon aikana Lintuvaarassa. Rikosten estämiseksi ja selvittämiseksi poliisi on kohdentanut valvontaa kyseisille alueille.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen käsityksen mukaan kyse on niin sanotusti rajat ylittävästä ulkomaisesta rikollisuudesta. Tällaisessa rikollisuudessa alkurikoksen tekijät saapuvat maahan tietyksi ajaksi, tekevät alkurikokset ja kätkevät anastetun omaisuuden, jonka jälkeen muut rikoskokonaisuuteen osalliset kuljettavat omaisuuden maasta myöhemmin pois. Omaisuus saatetaan kuljettaa myös heti teon jälkeen pois maasta.

Poliisin havaintojen mukaan laivamatkustajaliikenteessä esimerkiksi Suomen ja Viron välillä käytetään usein vääriä henkilöllisyyksiä, jolloin epäiltyjen selvittäminen esitutkinnassa on haastavaa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kiittää aiemmin saamistaan vihjeistä, mutta pyytää edelleen mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan aiheeseen liittyvistä havainnoista sähköpostitse vihjeet.espoo(at)poliisi.fi tai puhelimitse p. 0295 413 031.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Varkaat iskivät Espoon arvoalueilla: BMW-autoista viety ratteja ja ajotietokoneita15.11.2019 11.22
Kuva: BMW jäi killumaan vanteiden varaan, kun röyhkeät varkaat iskivät – poliisi varoittaa ilmiöstä ja kertoo, miten epäillyt yrittivät puhua itsensä pälkähästä11.4.2019 12.34

Kommentit (9)

Kommentit

Mitäs ne ulkomaalaiset meistä

Mitäs ne ulkomaalaiset meistä nyt ajattelee.

Monikulttuurisuus on

Monikulttuurisuus on rikkautta ja se tuli jälleen todistettua tässä artikkelissa.

jokainen paku rajalla

jokainen paku rajalla tarkistukseen

Vaakaan tullessa ja mennessä.

Vaakaan tullessa ja mennessä.

Epäillään ulkomaalaisia !

Epäillään ulkomaalaisia ! hmmmmmmmmm

Tämähän on sitä työvoiman

Tämähän on sitä työvoiman vapaata liikkuvuutta... Suomi tarvitsee lisää ahkeraa työvoimaa,paikkaamaan huutavaa työvoimapulaamme...Itämaiset ihmemiehet tulleet tänne työharjoitteluun...Heistä sitten kasvaa maahamme hallituksen haluamia ahkeria työntekijöitä,näitä moniosaajia.

Jos nyt yhtään luit tota

Jos nyt yhtään luit tota uutista niin kyseessä taitaa olla tonne etelä helsinkiin suunistavat lautat. Käsittääkseni helsinginstä tai muualtakaan pk-seudulta ei lähde yhtään lauttaa ihannoimaasi itään. Että josko nyt kuitenkin jätettäisiin nämä asiattomat kommentit vaikka sinne hommafoorumille kaltaistensa sekaan.

Espoossa kun taitaa olla

Espoossa kun taitaa olla suurin osa maamme bemareista, ei olla köyhiä, eikä....?

Viron ja Suomen

Viron ja Suomen laivaliikenteessä liikkuu joka päivä yli sata rikollistaustan omaavaa matkustajaa. Uudet rikoksen tekijät tämän luvun päälle.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat