Puheenaihe

Brasilialaisen fileen kulutus valmiiksi laskusuunnassa – MT: Amazonin paloilla ei vaikutusta kysyntään Suomessa

Kuvituskuva.

Katja Luoma

Suomeen tuodaan verrattain vähän brasilialaista lihaa, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus. Vaikka brasilialainen naudanfilee on huomattavasti kotimaista edullisempaa, sen kulutus on vähäistä ja laskusuunnassa. 

MT:n aiemman selvityksen (23.8.) mukaan ilmeni, että suomalaiset kauppaketjut myyvät hyvin vähän brasilialaista lihaa. Siten suurin osa brasilialaisesta tuontilihasta on tukkujen kautta ravintoloihin kulkevaa.

Tullin tietojen mukaan Suomeen tuotiin viime vuonna Brasiliasta lihaa vain runsaat 400 000 kiloa. Siitä suurin osa oli nautaa. Esimerkiksi Puolasta naudanlihaa tuotiin viime vuonna Suomeen lähes 5 miljoonaa kiloa.

MT:n haastattelemien tukkujen mukaan uutiset Amazonin metsäpaloista eivät ole vaikuttaneet brasilialaisen lihan kysyntään. 

Maaseudun Tulevaisuuden artikkeli aiheesta on täällä. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Sademetsiä ei tule raivata

Sademetsiä ei tule raivata tai kasketa enempää, mutta tämäkin meuhkaaminen tuntuu huomion kääntämiselle toisaalle, sillä tietääkseni Brasilian metsäpalot ovat vähentyneet merkittävästi vuosituhannen vaihteesta eli kehitystä olisi tapahtunut ja nyt sitten ruvetaan meuhkaamaan.

Hemmitin huonolaatuista ja

Hemmitin huonolaatuista ja huono makuista lihaa.

Paikallinen liha maistuu aina

Paikallinen liha maistuu aina hiukan paremmalta kun porisee omassa grillissä.

Hyvinvointia elämään https://allergiakauppa.fi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat