Urheilu

Suomi on ankeuttajien maa, huomasi Annimani Korte – "Sain useita kommentteja, että iloitsin liikaa, kun juoksin SE:n"

Annimari Korte

Aake Roininen

Pika-aituri Annimari Kortteen tviitit herättivät somessa kiivaan keskustelun positiivisuudesta ja negatiivisuudesta. 

Korte huomautteli siitä, kun asiantuntijaksi esitelty henkilö oli vihjannut mediassa, että MM-kisarajankin saavuttanut urheilija voi olla kisoissa ”turisti”.

– MM–kisoihin pääsee enintään 40 lajin parasta maailmassa! Kaikki kisarajan saavuttaneet ovat maailman parhaimpien urheilijoiden joukossa, Korte tviittasi.

Seurasi keskustelu paitsi asiantuntijuudesta myös asenteiden merkityksestä urheilulle. Korte vannoo positiivisuuden nimiin.

– Erikoisimpana esimerkkinä sain useita kommentteja, että iloitsin liikaa, kun juoksin ekan kerran alle 13 (sekunnin) ja kun juoksin Suomen ennätyksen. Kun saavuttaa vuosikymmenten isoimman unelmansa, ei mielestäni ole mitenkään mahdollista iloita liikaa, Korte tviittasi keskiviikkona iltapäivällä.

 Annimari Korte on tehnyt 100 metrin aitajuoksun SE:n 12,72 tällä kaudella. Hänet on valittu Suomen joukkueeseen yleisurheilun MM–kisoihin Dohaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Samaa mieltä ensimmäisen

Samaa mieltä ensimmäisen kommentoijan kanssa. Kyseessä on kaiken läpäisevä, poliittisesti alkuunpantu ilmiö Suomessa. Liittyy kansallisen identiteetin järjestelmälliseen häivytämiseen. Siksi iloitseminen omista saavutuksista on kiellettyä, koska se vahvistaisi kansallista identiteettiä. Ainoastaan suurien urheilutapahtumien kansallisia jälkiseuraamuksia eivät vielä kykene hallitsemaan. Mutta alkavia merkkejä siitäkin oli jo nähtävissä taannoin...

Ei voi iloita liikaa

Ei voi iloita liikaa urheilusuorituksista. Sinne jos mihin riemu saavutuksista kuuluu.

Totta suomessa ei osata

Totta suomessa ei osata iloita vaan murjotetaan ja valitetaan kaikesta niin paljon kuin sielu sietää. Mikään ei ole hyvin vaikka meillä on todellakin hyvä maa asua ja elää. Annimari Korte ole ihan vilpittömästi iloinen ja onnellinen saavutuksestasi olet sen ansainnut, onnea jatkoon. Äläkä välitä näistä mörököllien huomautteluista.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat