Puheenaihe

Tekeekö Rinne keskustan tuella miljardiluokan veronkiristykset? – Edunvalvoja nosti esiin puhuttelevan käppyrän

Veronmaksajia huolestuttaa verotuksen kiristyminen pian muodostettavan hallituksen johdolla. 

Sauvo Jylhä / Arkisto

Veronmaksajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Lehtinen nostaa Twitter-tilillään esiin huolen tulevan hallituksen suunnittelemista veronkorotuksista.

Lehtinen viittaa Jyrki Kataisen (kok.) vuosina 2011–2014 johtaman kuuden puolueen hallituksen suorittamiin verojen korotuksiin.

– Miljardiluokan veronkiristyksiä? Sixpack oli edellinen hallitus, joka lähti reilut veronkiristykset edellä liikenteeseen. Luulisi niiden jälkien ainakin joitakin pelottavan. Toivottavasti tämä historia ei toista itseään.

Huolensa tueksi Lehtinen vilauttaa esiin graafisen esityksen, jossa Suomen veroastetta verrataan bruttokansantuotteen vuosimuutokseen. 

Hän muistuttaa, että viime vaalikaudella veroaste kääntyi laskuun ja kansantalous kasvuun. Nyt Lehtinen pelkää kehityksen olevan Antti Rinteen (sd.) johtaman hallituksen vuoksi päinvastainen.

Keskiviikkona SAK ehdotti hallitusneuvotteluissa oman mallinsa, joka toisi valtion kassaan lähes miljardin euron verotuotot. 

SAK:n mukaan Suomen pitäisi varautua seuraavaan taantumaan, jotta pystyttäisiin elvyttämään ja torjumaan työttömyyttä. Tähän pitäisi pyrkiä ”vahvistamalla puskureita” veromuutoksilla. Lisäksi SAK esittää, ettei julkiseen talouteen aseteta tavoitteita, jotka estäisivät elvytyksen.

SAK esittää myös, että veroja kerättäisiin lisää 288 miljoonaa euroa listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisellä, eli alentamalla listaamattoman yhtiön huojennetun osingon laskennassa käytettävää tuottoastetta nykyisestä kahdeksasta prosentista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (6)

Kommentit

SAK ei ollut vaaleissa

SAK ei ollut vaaleissa ehdolla. En näe mitään syytä, miksi he ovat hallitusneuvotteluissa mukana. Rinteen näkemysmaailma on jostain...sieltä.

entäs EK

SAK ulos Säätytalon

SAK ulos Säätytalon hallitusneuvotteluista. Nämä verovapaat "yleishyödylliset" ammattiliitot tukivat eduskuntavaaleissa omia ehdokkaitaan 1,4 miljoonalla eurolla!

Ei pelkästään sen Hallituksen

Ei pelkästään sen Hallituksen, vain myös Ministerineuvoston toiminta oli erinäisten toimien ja toimijoiden ansiosta historiallisen härskiä oman edun ajamista, sen Suomen edelle laittaneena jonka toimesta jopa maanne Pääministeri paineli kesken kauden Euroopan näin tarjoamiin parempiin hommiin, jota onneksi näissä Vaaleissa ei juuri näkynyt "Eurooppalaisia iinvestointeja tänne tuovana"... :-) - Orposta on kasvanut uuden Eteläisestä-euroopasta tutumpana olevaa tempperamenttia uhkuva Kokoomuksen Puheenjohtaja, jossa olisi Pääministeriainesta jatkamaan heidän ja Sipilän Keskustan jatkamaa linjaa. Johon toki taannoin Eduskuntavaaleilla kansalaisenne halusivat suhteellisen vahvasti muutosta.

Kaikki jotka saa käteen nyt

Kaikki jotka saa käteen nyt yli 2000 € kk on vara maksa enemän veroja vaikka sitten10 % tuosta ylimenevästä osasta aluksi.

Ruoan ALV tulee pudottaa 7 %

Ruoan ALV tulee pudottaa 7 % mutta vain tarpelisten elintarvikeiden osalta . Eli pikaruoka ja ravintola ruokiin täysi 24 >% . Virvoitus juomat ja muut tarpeetomat jotka lasketaan yleensä elintarvikeisiin niihin myös 24 % alv. Samoin kaikki ulkomailta tuleva elintarvike. Näin saa kotimainen edes mahdollisuden tulla myydyksi. Esim. joka syksy Suomessa kärrätää kaatopaikalle ja muuten tuhotaan valtavasti omenia joita voisi hyvin syödä ja ne riitäisi ainaki yli joulun ilman yhtän ulkomailta tuotua omenaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat