Puheenaihe

Esitys: Sakkorangaistus leikkipuistoissa ja rannalla tupakoitseville – IS: "Jokainen, joka jättää tumpin maahan, on edesvastuuton"

Tupakantumppeja heitetään maahan uskomattomia määriä.

Sauvo Jylhä

Sosiaali- ja terveysministeriön nimittämä tupakkapolitiikan työryhmä esittää, että rannoilla ja monilla muilla yleisillä paikoilla tupakointi voitaisiin pian kieltää, kertoo Ilta-Sanomat.

Esityksessä annettaisiin viranomaisille mahdollisuus kieltää tupakointi muun muassa leikkipuistoissa, bussipysäkeillä, taksitolpilla ja asemalaitureilla. Jos lakia rikkoisi toistuvasti ja huomautuksista huolimatta, viranomainen voisi määrätä tupruttelijalle sakon.

Työryhmän mukaan tupakointi on paitsi kansanterveydellinen, myös ympäristöongelma. Suomessa heitetään maahan vuosittain 680 000 kiloa tupakantumppeja.

– Jokainen aikuinen, joka tällä hetkellä jättää tumpin maahan missä tahansa, on edesvastuuton aikuinen, eikä oikeastaan ajattele lapsia ollenkaan, työryhmän vetäjä Ilkka Oksala sanoo IS:lle.

Kansanedustaja Pekka Puskan (kesk.) mukaan lakimuutos voisi edetä nopeasti.

– Kuvittelisi, että kovin kovaa vastustusta ei tälle tulisi. Se on varmaan sellaista tavanomaista nurinaa, että kaikki kielletään, Puska sanoo IS:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Tällä tasolla pyörii paisunut

Tällä tasolla pyörii paisunut Julkishallinnonne maata velkaanuttavien ajatuksen juoksu enää n.15% tupakoidessa, joilla on usein miten kumminkin jonkinlainen järjen juoksu käytöstapoineen... :-)

Oikein. Tosin tämälin kertoo

Oikein. Tosin tämälin kertoo siitä ettei tupakoitsijat ole niitä penaalin terävempiä kyniä. Tosin kyllähän tämäm näkee jo ihan siitä kun rööki palaa huulessa.

Ja miksei poliisi voisi antaa

Ja miksei poliisi voisi antaa samantien rikesakkoa tuosta? Kyllähän virtsaamisestakin jaellaan sakkoja, niin miksei sitten tästä oileasti vaarallisesta toiminnasta.

Penaalin terävimpiä kyniä

Penaalin terävimpiä kyniä onneksi tässä maassa riittää... :-) - nastaa kesää ! - ja koko työryhmällä riittää vielä varmasti työnsarkaa aamusta- toiseen palavien ongelmiensa kimpussa. Aivoriihi on aina mukavaa luettavaa ihan toteutuskelpoisista käytännön toimista lähtien.

Raiskauksista ehdollista ja

Raiskauksista ehdollista ja tumpeista sakkoja. Elämme unelmaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat