Vaalit

Vanhanen hävisi vaalit Väyryselle kaikissa vaalipiireissä

Keskustan presidenttiehdokas, entinen pääministeri Matti Vanhanen hävisi Paavo Väyryselle.

Päivi Tuovinen

Keskustan Matti Vanhanen oli vaalien viitonen. Hän sai äänistä 4,1 prosenttia. Vanhanen jäi kaikissa vaalipiireissä valitsijayhdistyksen ehdokkaan, keskustan entisen presidenttiehdokkaan, Paavo Väyrysen taakse.

Vanhasen vahvinta aluetta oli Oulun vaalipiiri (9,4 prosenttia) sekä Vaasan (6,8) ja Lapin (6,6) vaalipiirit.

Vähiten ääniä prosenteissa Vanhanen sai Ahvenanmaan (0,6 prosenttia) ja Helsingin (1,5) vaalipiireistä. Kotivaalipiirissäänkin Uudellamaalla Vanhanen sai vain 2,3 prosentin kannatuksen.

– Ei muiden vaalityöllä ollut enää kuin vain joidenkin prosenttien vaikutus tulokseen. Niinistö on niin lyönyt leimansa suomalaisiin. Mutta kampanjaa oli mukava käydä, Vanhanen lausui kannattajilleen vaalivalvojaisissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Väyrysen voitto Vanhasesta on

Väyrysen voitto Vanhasesta on enemmän kuin kiusallinen Sipilälle, ja samalla suora isku Keskustalle ja epäluottamus. Siplilä kerkesi jo oman asemansa uudelleen arvioitsemaan jos Väyrynen voittaa Vanhasen. Ja nyt kun näin on tapahtunut, Sipilä kerkesi jo antamaan lausunnon ettei tämä aiheutakaan mitään toimenpiteitä Keskustassa... Kuinkas muuten :) Sipilä haluaa siis roikkua vallassa kiinni hinnalla millä hyvänsä, maan tapa ja vain jalat edellä lähdetään, eikä sitäkään jos ei ihan pakko.

Kaikilla puolueilla näyttää

Kaikilla puolueilla näyttää olevan sama ongelma: Uskottavia uusia ehdokkaita ei ole ollut missään vaaleissa muutamaan vuosikymmeneen. Väki politiikan ympärillä ei ole uusiutunut. Eikä tapa toimia. Politiikka ei yksinkertaisesti vedä puoleensa fiksua väkeä. Lienette huomanneet miten heikoin tuloksin muun muassa presidenttiehdokkaat ovat, jos nyt ylipäätään ovat, valmistuneet. Toisaalla jotkut käyvät edelleen luokkasotaa huomaamatta, ettei ainakaan taloudellisessa mielessä luokkaeroja enää ole. Tiedonvälitys ei ole enää kontrolloitua näin some aikana kun jokainen voi heitellä puun takaa ihan mitä sattuu. Vaatii taitoa myydä omia ajatuksiaan siinä markkinaraossa. Samalla tavoin puoluekoneistot ovat ihmeissään kun nuorisoa ei voikaan enää kontrolloida kuten ennen ja sitten ennustaa heidän tulevaa käytöstään. Ei riitä että niille järjestää diskon. Ne pirut järjestävät ilman johtajaa kaikenmaailman kaljakelluntoja ja muuta mukavaa.

Puolueistahan on tullut

Puolueistahan on tullut pelkästään urapoliitikkojen ja puoluekoneiston väen etujen ajajia. Välillä joku sisäpiirin ulkopuolinen pääsee vahingossa pinnalle, mutta omat koirat syövät moisen epaton heti ensimmäisen tilaisuuden tullen. Status quo palautetaan valitsemalla seuraavaksi taatusti puoluekoneistolle uskollinen harmaa hiirulainen (kuten esim. Orpo). Tällaisella umpiossa kasvaneella puolueväellä ei ole oikeasti mitään kosketusta normaaliin elämään, talouselämän toimintaan tai ylensäkään mihinkään puoluetoimiston (ja kantakapakan) ulkopuoliseen elämään. Siksi heillä ei myöskään voi olla mitään näkemystä yhtään mistään - ja siksi heidän "politiikka" on silkkaa tempoilua sen mukaan miten viimeisimmät gallupit ovat menneet, minkälaisia höyrypäitä on käynyt mesoamassa vaaliteltalla ja mikä karvalakki/lobbarivaltuuskunta on viimeksi käynyt kylässä. Parasta on, jos on kuin saippuoitu teflonpala, johon ei tartu mikään ja joka ei kiinnitä kenenkään huomiota. ...ja tämän porukan pitäisi johtaa kansakunta kohti tulevaisuuden haasteita ja ajaa läpi välttämättömät uudistukset. Ei hyvältä näytä...

Onni on se, etteivät nämä

Onni on se, etteivät nämä broilerit pääse käytännössä vaikuttamaan kuin 10%:Iin valtion budjetista. 90% on virkamiesten valmiiksi valmistelemaa ja nuijitaan sellaisenaan läpi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat