LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Poikkeusoloissa tuumailtua

Maaliskuun 18. päivä minulla oli syntymäpäivä ja Suomi julistettiin poikkeustilaan. Olen kuunnellut ministerien tiedotuksia ja myös presidentin puhetta.

Niinpä olen tullut johtopäätökseen, ettei noilla kahdella asialla ole syy-yhteyttä.

No, Suomessa hamstrattiin vessapaperia ja Amerikassa aseita. Pitäisikö niille kertoa, että aseilla torjutaan aseistettuja vihollisia, ei koronaa?

Entinen työkaveri, poikamies, taannoin kertoi, että hänellä oli vessapaperia komerot täynnä. Selitys oli, että kun ostokset ovat varsin vähäisiä, niin tulee mieleen, tarvitseeko jotain vielä. Ja sitten päättää ostaa vessapaperia – sehän säilyy.

Toisen tuttavamme kakkosasunnon kaapeissa oli serviettejä valtavasti. Aina kaupassa, viikonlopun tarpeita ostellessa piti ostaa varmuuden vuoksi ainakin niitä.

Itse olemme lanseeranneet sanan ”tukiostos”. Kun menemme kauppaan vähien hankintojen takia, niin teemme ”tukioston”. Usein kahvia, jos on tarjouksessa.

Moraalinen omatuntomme kolkuttaa, kun vähien ostosten takia ajelemme kauppareissuun. Tukiostos vaimentaa kolkutusta.

Suomessa on maailman onnellisin kansa. Tämä tieto lohduttaa näinä ankeina aikoina. Tokihan tämä on tilastotietoa, ei kaikilla hyvin mene. Eikä epäonnen ihmistä lohduta tieto, että jossain on vielä huonommin.

Mutta näitä asioita kysyttäessä vastauksen saa optimistilta ja pessimistiltä. Lasketaan niistä sitten keskiarvo.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet