Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Virus on Mäntsälässäkin

Koronaviruksen leviäminen kiihtyy. Mäntsälässäkin on suuri joukko ihmisiä karanteenissa, vaikka varmennettuja tartuntatapauksia ei ole. Varmennettujen tartuntojen määrä romahti maassa toissa sunnuntaina, kun Suomessa alettiin testata vain osa epäilyistä.

THL:n mukaan todellinen tartuntamäärä on monikymmenkertainen verrattuna varmennettuihin.

Tätä kirjoittaessa varmennettuja tapauksia oli koko maassa noin 700 kappaletta. Jos todellinen luku on 30-kertainen, Suomessa olisi noin 21 000 koronapotilasta, joista murto-osa on ehtinyt parantua.

Tilastollisesti tämä merkitsisi sitä, että Mäntsälässä on korona vähän yli 70 ihmisellä. Näin, mikäli tauti olisi jakaantunut maahan tasaisesti. Tosiasiassa se on huomattavasti yleisempi HUS-piirissä, jonka pohjoinen kolkka Mäntsälä on.

Mäntsälä ei ole HUS-piirin pahimpia alueita, mutta mitä todennäköisimmin täällä on enemmän sairastuneita kuin maassa keskimäärin.

Tästä on helppo päätellä, että koronavirus on Mäntsälässä hyvin todellinen uhka. Se kävelee vastaan päivittäin, ellei muista pysyä kotona.

Jokaisen tehtävä on hoitaa oma osansa. Omaan osuuteen kuuluu myös huolehtiminen omien lasten liikkumisesta, ovat he sitten huolettomia pikkulapsia tai kapinoivia teinejä.

Jälkimmäistä ryhmää näkyy liikkuvan ainakin kirkonkylän keskustassa isohkoina ryhminä siellä täällä. Yrittäkää vanhemmat puhua näille lapsille järkeä!

Tehtävä ei ole helppo, sillä nuorten hormonit hyrräävät kevättä, ja mukana on lisäksi iso annos kapinahenkeä. Vapauden rajoittaminen on teini-ikäiselle kova paikka. Nyt on kuitenkin isän ja äidin mielijohteita suurempi syy olla tottelevainen. Ehkäpä nuoriin vetoaa parhaiten se, että he varoisivat vaarantamasta muita, esimerkiksi isovanhempiaan.

Pahin on vielä edessä. Kun tämä kirjoitus julkaistaan paperilehdessä keskiviikkona, on paljon mahdollista, että joku Mäntsälän koronatapauksista on jo varmennettu. Oli tai ei, selvää on , että tauti on Mäntsälässä ja sen mukaan on elettävä.

Pasi Huuhtanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet