Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Sikala ja meijeri koko kylälle

Mäntsälä on saamassa hieman yllättäen oikean aarteen keskelle kylää. Tämä tapahtuu ikään kuin kylkiäisenä sille, että Hirvihaaran kartanon yrittäjä Arto Hakala rakentaa vanhaan meijeriin hotellia.

Hotelli tukee Hirvihaaran kartanon hotellitoimintaa sekä itsenäisenä hotellina että eräänlaisena puskurina, johon voi majoittaa senkaltaiset vieraat, joille sopii kartanoa paremmin keskusta-asuminen kirkolla.

Keskustassa on jo Ruustinnan Kammari. Sekin on arvokkaaseen ympäristöön tehty hyvä majoituspaikka. Toivoa sopii, että kaikille uusille majoituspalveluille löytyy riittävästi käyttöä niin keskustassa kuin Hirvihaarassakin. Joka tapauksessa Mäntsälän majoitustarjonta paranee näinä aikoina selvästi.

Mäntsäläläisille rakentaminen merkitsee huonoon kuntoon päässeen hienon keskustameijerin tulemista uudelleen framille. Keskusta saa uuden tyylikkään rakennuksen, jonka kukoistuksesta voi olla ylpeä.

Keskustan ilme kohenee kertaheitolla, kun vailla käyttöä ollut hieno rakennus tulee osaksi aktiivista keskustaa.

Mäntsälä on saamassa muutakin. Samalle tontille nousee elokuvateatteri, tai ainakin kaava sellaiselle on hyväksytty. Elokuvateatteria ei vielä rakenneta, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, Hirvihaaran väki saa sen aikaan melko nopeasti.

Samalla läheinen hieman nuhjaantunut sikala saa juuri sopivan uuden käytön. Siitä on tulossa kulttuurikeskus, jonka toiminnassa kunnalla on merkittävä osuus.

Vaikka rakennus on osa Hakalan omistamaa kokonaisuutta, sinne päässee toimimaan paikallisia kulttuuritahoja.

Kukaties lähivuosina Mäntsälän kirkonkylän keskustassa on upea elävän teatterin paikka.

Kukapa olisi uskonut pari vuotta sitten, että meijerin tontilla on lähivuosina hotelli, ravintola, teatteri ja elokuvateatteri. Mäntsälän ilme on muuttumassa tässäkin kohtaa parempaan suuntaan.

Pasi Huuhtanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet