LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Onko tämä muka kehitystä?

Välillä Mäntsälä–Järvenpää–Hyrylä asuvat ihmiset ovat kohta 100 vuotta päässeet bussilla suoraan Helsingin ytimeen Kamppiin vähintäänkin kymmenellä vuoroilla päivässä.

Nyt on joku käsittämätön instanssi päättänyt, että saman matkan tekemiseen tarvitaankin vähintään kolme eri liikennevälinettä.

Tämä järjestely tekee kulkemisen hyvin vaikeaksi, heikosti liikkuville jopa mahdottomaksi.

Pitäisi tuntea kaikki aikataulut, ei voi koskaan luottaa, että ehtii ajoissa, jos yksikin osatekijä pettää. Matkustusaika venyy aivan kohtuuttomaksi.

Eikä voi enää maksaa suoraan kyydistä kuljettajalle, vaan on oltava etukäteen hankittu lippu, joka on hankalaa etenkin satunnaisille matkustajille.

Kun on nyt on nautittu kymmeniä vuosia tästä erinomaisesta yhteydestä bussilla suoraa kaupungin sydämeen ja näiden välillä oleviin kohteisiin, tuntuu todella järjettömältä, että joku saa päähänsä pilata loistavasti toimineen systeemin. Miksi?

Tästä lähtien ainoa järkevä keino käydä Helsingissä asioilla on useimmiten oma auto, maksoi mitä maksoi.

Vai kuvitteleeko joku, lähtevänsä oopperaan, musiikkitaloon, taidemuseoihin, keskustan virastoihin ja palveluihin niin, että matka kestää kaksi kertaa kauemmin kuin itse tapahtuma?

Liikenteensuunnittelija sanoi, että nyt siirrytään ”kaupunkimaiseen liikenteeseen”. Tuusulassa ja Mäntsälässä, naurettavaa!

Saneleeko Helsingin kaupunki jälleen sen, miten lähikuntien liikenne järjestetään, vai onko takana jokin systeemi, joka ruokkii ja kustantaa Helsingin omia liikennehankkeita?

Ilmeisesti kuntien neuvottelijoita vietiin taas kuin pässiä narussa. Vai ovatko hekin junantuomia, jotka eivät tunne paikallisia olosuhteita?

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet