LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Harkintaa pankkifuusioon

Mäntsälän Osuuspankin edustajisto kokoontuu 4. huhtikuuta päättämään Mäntsälän Osuuspankin fuusiosta Keski-Uusimaan Osuuspankkiin, tulevaan Uudenmaan Osuuspankkiin.

Fuusiota on ajanut erityisesti pankin johto. Pankin hallitus ei ollut yksimielinen laatiessaan fuusioesitystä.

Mäntsälän Osuuspankki on vakavarainen paikallinen rahalaitos. Pankilla ei ole tarvetta fuusioon. Mäntsälän Osuuspankin omat pääomat ovat 34 miljoonaa euroa.

Mäntsäläläiset tallettajat ja lainanottajat ovat kartuttaneet pankin pääomat, kun pankkia on johdettu viisaasti ja maltillisesti.

Suunniteltuun fuusioon ei liity pankin jäsenille eikä pankille etuja. Fuusio siirtäisi pankin varat sekä päätöksenteon mäntsäläläisten tallettajien ja lainanottajien asioista toiselle paikkakunnalle.

Todennäköisesti uusi isäntä tulisi muutaman vuoden kuluttua sulkemaan konttorin Mäntsälästä.

Mäntsälän Osuuspankin ydinpääoman (CET 1) vakavaraisuussuhde 31.12.2018 on 62,3 % (edellisvuonna 57,0 %), Keski-Uudenmaan Op:n 44,3 % (edellisvuonna 49,0 %) ja Länsi-Uudenmaan Op:n 41,5 % (edellisvuonna 38,2 %).

Op-ryhmän vakavaraisuus on 20,5 % (edellisvuonna 20,1 %) ja lain edellyttämä minimi on 8 %.

Osuuspankilla on ollut merkittävä rooli Mäntsälän kehittämisessä. Päätöksenteko on ollut paikallisissa käsissä. Tulokset puhuvat puolestaan.

Myöskään 1990-luvun vaikeina aikoina pankki ei lähtenyt toteuttamaan suuria visioita, vaan jatkoi paikallista pankkitoimintaa.

Mäntsälän Osuuspankki on monilla mittareilla noin 50 sijalla maan 156 osuuspankista. Pankkimme on keskisuuri osuuspankki.

Mäntsälän kunnalle itsenäinen osuuspankki on merkittävä veronmaksaja. Fuusion jälkeen kunnan saama verotulo laskisi merkittävästi.

Me allekirjoittaneet Mäntsälän Osuuspankin hallintoa ja päätöksentekoa tuntevat edustajiston jäsenet tulemme tekemään esityksen fuusion hylkäämiseksi.

Array
Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet