Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Äänellä voi parantaa maailmaa

Ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona.

Esimerkiksi heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänen voi käydä antamassa Mäntsälän kunnantalolla kello yhdeksältä aamulla. Onko Mäntsälässä kilpailua siitä, kuka antaa kunnan ensimmäisen äänen? Kunnantalon ennakkoäänestys on auki keskiviikosta perjantaihin kello 9-18. Viikonloppuna kunnantalon ajat ovat 10-16, ja vaalienalusviikolla paikka on arkisin auki aamuyhdeksästä iltakahdeksaan.

Ennakkoäänestyksen aloituspäivänä eli keskiviikkona äänen voi antaa myös Hirvihaarassa. Hirvihaaran koululla ennakkoäänestys on auki pop up -tyyppisesti iltapäivällä kello 14-18. Seuraavana päivänä eli torstaina äänen voi antaa kunnantalon lisäksi Sälinkään koululla kello 14-18.

Miksi näiden aikojen ja paikkojen kertomista pääkirjoituksessa, kun ne on julkaistu tässä lehdessä ilmoituksena ja ovat myös netissä?

Siksi, että äänestämisen oikeutta tulisi käyttää.

Maailma tulee sillä hitusen paremmaksi. Sen takia, että äänestäminen edellyttää yhteisten asioiden miettimistä ja itselle tärkeiden asioiden käsittelyä.

Kokonaisuutena politiikan pohtiminen on yhteiskunnalle hyväksi, sillä se merkitsee valveutuneempia kansalaisia ja ainakin keskimäärin parempia päätöksiä

Se on yhdentekevää, mitä puoluetta hyvä ääniaktiivisuus suosii ja mitä ei. Olennaista on mukana olo, ja jo vaaliuurnilla käyminen on pienimuotoista yhteisistä asioista välittämistä.

Eihän äänestäminen suuri asia ole, mutta silti pieni teko oman itsen ja yhteiskunnan puolesta.

Mäntsälän Uutiset seuraa ennakkoäänestämisen vilkkautta.

Pasi Huuhtanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet