Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Pieni taitaa olla kauniimpaa

Tämän lehden kolmossivulla kerrotaan kuntalainen Ossi Hämäläisestä, joka otti selkävoiton Ely-keskuksen suunnitelmasta parturoida Lahti-Järvenpää -väli moottoritietä puustosta. Siis koko väli.

Ely-keskuksessa katsottiin karttaa aika kaukaa.

Ely-keskukset ovat keskittäneet toimintojaan niin, että yhdessä maan keskuksessa saatetaan käsitellä toisella puolella maata olevia asioita. Niin oli tässäkin tapauksessa.

Puiden parturointi moottoritien varressa oli jyvitetty Kaakkois-Suomen Ely-keskukselle. Päätökset tehtiin mitä ilmeisimmin jos ei GT-karttaa, niin jotakin sen digiajan sovellusta käyttämällä.

Siinä hötäkässä jäi huomaamatta, että tien varressa on 10 000 asukkaan kirkonkylä.

Jos paikallistuntemusta olisi ollut, olisi ehkä ollut myös tieto, että kirkonkylässä kärsitään erityisesti melusta, jota moottoritie levittää suurimman osan vuorokautta ympäröiville asunalueille.

Silloin myös moottoritietä reunustavan maavallin päällä ja rinteessä olevien puiden merkitys olisi tullut selväksi, ja puita ei olisi parturoitu.

Nyt työn tekijäksi valittu YIT teki työtä käskettyä ja ryhtyi kaatamaan kaikkia puita kirkonkylän kohdalla. Aktiivinen kuntalainen otti yhteyttä kuntaan, paikallislehteen ja myös työtä tekeviin metsureihin, jotka itsekin ihmettelivät työmääräystä.

Fiksut metsurit lähtivät kahville ja asian selvittely eteni kunnan puutarhuri Jukka Hanhisen kautta niin, että työ saatiin keskeytettyä niin, että puustosta tuhoutui vain muutaman kymmenen metrin pätkä. Sekin on ikävä asia.

;Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että aina ei kannata uskoa, että naapurustoon tuleva työkone on loppuun saakka harkitulla asialla.

Pasi Huuhtanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet