Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Sälinkää saa uuden sydämen

Sälinkäällä on nyt hyvin erilainen tunnelma kuin muutama vuosi sitten siellä käydessä.

Joulujuhlia vietettiin koulun tilanahtauden vuoksi Sälinkään kartanolla. Vaikka paikka on hieno, lasten vanhemmat eivät siitä silloin nauttineet.

Kylällä vallitsi epäusko siihen, että Sälinkää saa koskaan uutta koulua. Kommentti kysyttäessä oli, että joulu tulee, koulu ei.

Uuden koulun rakentaminen kaatui vuonna 2016, kun keneltäkään urakoitsijalta ei tullut riittävän edullista tarjousta.

Tuossa vaiheessa, viiden vuoden huopaamisen jälkeen kyläläiset olivat menettäneet uskonsa Mäntsälän kunnan kykyyn saada asiallinen koulu kylälle .

Toisin kävi. Koulurakentamiseen tuli vauhtia uudella urakkamallilla, joka takasi Sälinkään koulun rakentamisesta kunnalle kiinteän kokoisen menoerän.

Rakentaminen pääsi käyntiin lopulta vuonna 2108 koulujen talviloman jälkeen. Vain vähän yli vuosi tästä, maaliskuun alussa 2019, vietettiin Sälinkään koulun harjannostajaisia.

Vauhti on ollut kova ja ensi lukuvuosi on jo uudessa koulussa.

Kylä saa paitsi tilavan ja uudenaikaisen koulun myös päiväkodin. Tähän astihan kylällä ei ole varsinaista päiväkotia ollut. Kun se on samassa rakennuksessa koulun kanssa, lapsi voi varttua taaperosta 12-vuotiaaksi joutumatta poistumaan hoidon tai opetuksen vuoksi kylältä.

Samalla kylä saa hienot liikuntatilat. Koulun liikuntahallissa on korkeutta kunnon lentopallomatsin verran.

Tilat on suunniteltu sisäänkäyntien osalta niin, että koulun iltakäyttö on mahdollista.

Kunnan kyläkouluverkko alkaa olla erinomaisessa kunnossa. Kun vielä saadaan yläkoululaiset pois parakeista Ehnroosilla, on syytä olla tyytyväinen.

Pasi Huuhtanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet