Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

10 pakolaista vuodessa on vähän

Onko Mäntsälässä noussut kohu turvapaikanhakijoiden tai pakolaisten ottamisesta kuntaan?

No ei.

Muutama maahanmuuttokriittinen kuntalainen ja vieraspaikkakuntalainen on sellaista yrittänyt sosiaalisen median keskusteluissa nostattaa, mutta kovin laimeasti on aallokko noussut. Juuri kukaan pakolaisia pelkäävän pikkuporukan lisäksi ei ole keskusteluun syttynyt.

Ja tämä on ymmärrettävää.

Mäntsälä harkitsee 20 pakolaisen tai turvapaikanhakijan ottamista joka toinen vuosi. Siis vuotta kohden 10 turvapaikan hakijaa tai pakolaista. Määrä on kutakuinkin minimi minkä kunta voi heitä ottaa, lukuun ottamatta sitä, että heitä ei oteta lainkaan.

Mäntsäläläiset eivät tolkun ihmisinä ole some-keskusteluun mukaan lähteneet, mutta some-keskustelu velloo silti melko suurena, kun tuijottaa puheenvuorojen määrää.

Keskustelua vauhdittaakseen jotkut maahanmuuttokriitikot ovat perustaneet tai yrittäneet perustaa Facebookiin useita profiileja itselleen.

Syy tähän on yksiselitteisesti se, että keskustelu näyttää kovin väsyneeltä, jos sitä käy kolme, neljä vastustajaa. Ja väsynyttä se on ollutkin.

Surkuhupaisaa on se, että suuri osa valtuutetuista pelästyi some-keskustelua ja äänesti maahanmuuttajien ottamista vastaan. Enemmistö toki pysyi kunnanhallituksen esittämällä kannalla, eli kannatti pienen maahanmuuttajamäärän ottamista.

Huonolla lukutaidolla some-keskustelua voi pitää vilkkaana. Valtuutetut, turuilla ja toreilla puhutaan ihan muusta kuin siitä, ottaako Mäntsälä vastaan maahanmuuttajia.

Pasi Huuhtanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet