Pasi HuuhtanenKirjoittaja on Mäntsälän Uutisten toimittaja.

Liikenne hiersi pois muuttaneita

Kunta kyseli Mäntsälästä muuttaneilta syitä lähtöön. Ne olivat arkisia. Opiskelu, paremman kokoinen asunto, työ tai perhesuhteet.

Kiinnostavaa palautetta tuli avoimissa vastauksissa, joissa lähtijät kertoivat, mikä oli hyvää ja huonoa Mäntsälässä.

Teemoja löytyi monia. Joku kärsi homofobisista asenteista koulussaan, toinen harmitteli Nivos-yhtiön sähkösiirtohinnoittelua.

Yksi selkeä johtotähti valitteluissa oli liikenne. Mäntsälä mainostaa olevansa loistavien liikenneyhteyksien varrella. Ja niinhän se onkin, mutta vain sellaiselle, joka liikkuu autolla tai asuu lähellä juna-asemaa. Yli kilometrin päähän keskustasta rakennettu juna-asema on joillekin vaikea saavuttaa.

Paikallista julkista liikennettä toivoo moni. Kunta ei voi bussivuoroja perustaa, mutta voi silti vaikuttaa siihen, että liikennöitsijät ottavat Mäntsälän huomioon suunnitelmissaan.

Ikävä kyllä viimeisetkin pikavuorot lopettivat kulkemisen kirkonkylän kautta vuosi sitten. Linja-autot pysähtyvät nykyään Shellin luona lähellä moottoritietä.

Savonlinja kertoi tuolloin suunnittelevansa yhdysliikenteen aloittamista kirkonkylän ja moottoritien pikavuoropysäkin välille. Se on asia, johon kunta ja erityisesti kuntalaiset voivat vaikuttaa. Kyselyjä Savonlinjan suuntaan, mikäli pääsy pikavuoroille kiinnostaa!

Elimäellä liikennöitsijä palautti pikavuoropysäkin kuntalaisten painostuksesta. Varsinaisia pikapysäkeitä ei enää ole, vaan liikennöitsijä voi valita, missä pikavuoronsa pysäyttää.

Kunta aikoo aloittaa tänä vuonna yhteisessä käytössä olevien autojen ja polkupyörien pidon. Myös nämä parantavat omalta osaltaan Mäntsälän kehnoa joukkoliikennettä.

Pasi Huuhtanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet