LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Poliisiasema hävisi Mäntsälästä, rikostilastot nousivat

Kirjoittaja pohtii, onko vähentyneellä poliisin näkyvyydellä yhteyttä rikoslukujen kasvuun.

arkisto

Menneen syksyn aikana olen saanut useammalta taholta yhteydenottoja nuorten huumeidenkäytöstä kouluissamme.

Nuorten käyttäjien osalta huolestuttavaa on, että nuorimmat heistä ovat ala-asteikäisiä.

Viime viikolla tuli tieto, että yhteen kyläkouluistamme oli murtauduttu sotkemaan ja rikkomaan paikkoja. Liikenneonnettomuuksiakin on uutisoitu Mäntsälässä tasaiseen tahtiin.

Poliisin tilastot sen kertovat - Mäntsälässä rikosten määrät ovat poliisin tulostietojärjestelmän mukaan kasvaneet viime vuosina.

Mäntsälän synkkiä lukuja selittää paljon liikennerikokset, mutta kasvua on myös muissa rikostyypeissä esimerkiksi asunto- ja autovarkauksissa.

Huumausainerikollisuuden määrän kasvu on melkoinen. Mikä on piiloon jäävän rikollisuuden osuus, sitä voi vain arvailla.

En väitä, että syy olisi yksin sen, että poliisiasema poistui kylältä, mutta kyllä poliisi on sen myötä näkynyt entistä vähemmän täällä Mäntsälässä, toisin kuin aikanaan puhuttiin.

Poliisin näkyvyys on kuitenkin yksi keino ennaltaehkäistä rikoksia. Nyt rikoksien jo tapahduttuakin poliisin paikalle tulo kestää niin kauan, että nopeimmat rosvot ovat jo kaukana partion tullessa paikalle.

Poliisin resursseista on puhuttu viime aikoina kiivaasti. Oman työni kautta tiedän, että niin poliisissa kuin syyttäjälaitoksessa on ollut pakko priorisoida ja ohjata vähäistä resurssia vakavien rikosten tutkintaan.

Tämä on johtanut siihen, että ne rikokset, jotka helpoiten osuvat tavallisten ihmisten elämään jäävät tutkimatta. Näin ei voi jatkua, koska ihmisten turvattomuuden tunne lisääntyy ja johtaa helposti tilanteeseen, jossa ihmiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä.

Oikeushallintoon tarvitaan kautta linjan resursseja, jotta kansalaisten oikeusturva toteutuu ja Mäntsälä tarvitsee erityisesti poliisin näkyvyyttä nykyistä enemmän.

Array
Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet