Hirvihaara Golf Mäntsälä

HiGM-mestarit 2018

Kuvat Alpo Manninen

Hirvihaarassa ratkottiin golfin mestarit

 

Hirvihaara Golf Mäntsälän (HiGM) golfmestaruudet ratkottiin tänä vuonna 10. - 12.8. Miehet urakoivat kolmena päivänä ja naiset kahtena päivänä. Mestaruudet pelataan ilman tasoituksia. Lisäksi miehet pelaavat takatiiltä ja naiset keskitiiltä, eli kenttä pelataan normaaleista openeista poiketen hivenen pitempänä.

Seniorit ratkoivat mestaruutensa jo aiemmin, mutta oli heitä mukana tässäkin kisassa. Ilahduttavaa oli myös se, että junnuja oli ehtinyt kisaan mukava joukko.

 

Miehet aloittivat siis urakkansa jo perjantaina siten, että kilpailijat saivat valita lähtöaikansa aamuun tai iltaan. Näin myös työssä kävijöillä oli mahdollista osallistua. Viimeiset ryhmät olivat tehneet urakkansa vasta illan jo alkaessa hämärtyä. Vesa Weckström pelasi kierroksen tulokseen 77 ja oli kärjessä.

 

Lauantaina ensimmäiset lähdöt olivat jo seitsemältä ja myös naiset tulivat mukaan. Naisista Sanna Heiskanen oli selkeästi johdossa pelattuaan kierroksen 87 lyönnillä. Miesten puolella kärjen oli ottanut Mikko Häikiö. Hän oli käyttänyt kahteen kierrokseen 157 lyöntiä.

 

Perjantaina ja lauantaina pelaamiseen antoi oman mausteensa melkoinen tuuli, mutta sunnuntaille ennusteiden mukaisesti tuli sateita ja jopa ukkonen kävi keskeyttämässä taistelun toviksi. Sunnuntaille starttioikeuden sai kunkin sarjan 40 parasta pelaajaa. Kaikki naiset pääsivät mukaan, mutta miehissä oli melkoisesti karsintaa.

Kenttä pysyi loistavassa kunnossa koko kilpailun ajan sunnuntain sateessakin, ja pienen katkoksen jälkeen myös viimeiset ryhmät pääsivät maaliin. Hallituksen puheenjohtaja Mikko Häikiö ja kilpailuvastaava Erkki Purolinna pääsivät jakamaan palkinnot.

 

Parhaan tyttöjuniorin palkinto meni Mikaela Frontille ja parhaan poikajuniorin palkinnon pokkasi Simeon Saarikivi.

Simeon Saarikivi sai kisan parhaasta yksittäiskierroksesta erikoispalkinnon.

Naisten sarjan ykkönen oli Sanna Heiskanen 87+88=175, toinen oli Kirsti Ahlroos 98+99=197 ja kolmas oli Christina Siljander 101+102=203.

  • Molempina päivinä oli mukavat pelikaverit. Ihanaa, kun nuoret tytöt tulivat rohkeasti mukaan, kun aikuisetkaan eivät uskalla. Hienoa, pelasitte nopeasti, kertoi Sanna Heiskanen voittopuheessaan.

 

Miesten sarjan ykkönen oli Simeon Saarikivi 77+81+76=234, toiseksi kiri sunnuntain sateessa Juho Hellström 80+81+79=240 ja kolmanneksi pelasi Niko Nurminen 78+80+83=241.

  • Kenttä oli ihan loistavassa kunnossa, saa syyttää itseään ohi menevistä puteista. Sää vaihteli, mutta tämä vika päivä oli minulle paras, kun ei ollut liian kuumaa. Pelikaverit olivat joka päivä mukavia, kiva oli pelata. Kaikki yli 30 metriset toimivat, mutta siitä alaspäin ei, totesi Simeon palkintopuheessaan.

Simeonin tulos olisi ollut vieläkin komeampi, jos sunnuntain viimeinen väylä ei olisi aiheuttanut tulokseen lisälyöntejä. Simeonin avaus meni puhki veteen, sieltä lyönti kääntyi greenin oikealle puolelle tien taakse ojaan. Sieltä kiviä kolistellen pallo päätyi tielle, dropilla vapautus ja vasta sitten raffin kautta greenille. Tuloskorttiin tuli tuplapaari eli kahdeksan.

 

Pelasin itsekin kisan läpi. Ensimmäinen päivä oli ihan ok, pääsin bufferiin, toisena meni jo reilusti yli. Sunnuntaina ei sitten toiminut mikään, ehkä avaukset jotenkin, mutta liki sata lyöntiä kertyi korttiin. Tavoitteeni olikin kisaan lähdettäessä, että selviytyisin cutista läpi, ja koska niin tapahtui, niin onhan kuitenkin oltava tyytyväinen.

 

Tänä vuonna esiintyi ihmeellisiä keskeyttämisiä kisassa. En muista näin aiemmin tapahtuneen. Mistähän moinen ilmiö johtuu. Toivottavasti jatkossa kaikki mukaan lähtevät ovat mukana loppuun saakka tuloksesta riippumatta.

 

Täydelliset kisatulokset ovat osoitteessa http://hirvihaarangolf.fi/klubi/kilpailut.

 

Alpo

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet