Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaraan uusi pro junnujen ulkokauden avajaispäivänä 3.5.

Hirvihaaran Golfiin uusi pro ja junnujen ulkoharjoittelu alkoi

Hirvihaaran Golfin monivuotinen pro Mika Asikainen siirtyi Vappuna Kotojärvi Golfin toimitusjohtajaksi. Hirvihaarassa alkoi nopealla aikataululla uuden pron hakeminen. Kiinnostusta tehtävään oli yllättävän runsaasti ja 3.5. toimitusjohtaja Ismo Piira ja pro Mikko Valtonen allekirjoittivat sopimuksen.

Mikko Valtonen kertoi, että hän alkoi pelata golfia 1994. Hän pelasi vielä samaan aikaan jääkiekkoa. Jääkiekossa tuli kuitenkin loukkaantumisia, ja koska hän oli pelannut jo golfia, niin golf alkoi kiinnostaa. Vuonna 2003 siitä tuli Mikolle täyspäiväinen työ. Pelaajana hän kertoo yrittäneensä päästä niin pitkälle kuin mahdollista, mutta samalla hän oli välineliikkeessä töissä kymmenen vuotta ensin huoltohommissa ja viimeksi mailojen fittaajana.

-Fittauksen yhteydessä alkoi kiinnostaa, mitä svingissä tapahtuu ja lähdin kouluttautumaan. Tavoitteena oli PGA-valmentajatutkinto, jonka suoritin viiden tason koulutusputken jälkeen vuonna 2014.

Olin ollut joskus auttamassa Mikaa täällä koulutuksessa, viimeksi vuonna 2014. Mika otti nyt keväällä yhteyttä, että on siirtymässä muihin tehtäviin ja harkinnan jälkeen lähdin mukaan. Nyt olen enemmän kuin sataprosenttisesti mukana, kertoo pro Mikko Valtonen.

 

Mikko on ollut Vihti Golfissa vuonna 2011 ja siirtynyt sieltä Hill Side Golfiin, jossa oli neljä vuotta. Sieltä matka on johtanut Mega Rangelle Vantaalle ja viime vuodeksi Golf Talmaan.

Mikko kertoi, että erityisesti kilpapelaajilla fysiikka näyttelee nykyään paljon suurempaa roolia kuin joskus aiemmin. Eikä fysiikan parantaminen ole klubipelaajillakaan hukkaan heitettyä aikaa, sillä hyvällä fysiikalla saatetaan pelastua pahoilta loukkaantumisilta.

 

Tuskin muste oli kuivunut sopimuspapereissa, niin uusi pro pääsi heti kentälle esittäytymään ja tekemään työtään Hirvihaaran junnujen ulkokauden avaukseen.

Junnujen vastuuvetäjä Sami Saarivi, toimitusjohtaja Ismo Piira ja uusi pro Mikko Valtonen toivottivat entiset, mutta myös uudet junnut, siis Hirvihaarassa Vasat, tervetulleiksi kesän harjoituksiin ja koitoksiin.

Uuden pron aivan ensimmäinen työ Hirvihaarassa oli junnuille alkuverryttelyn vetäminen.

 

Vasat on jaettu eri ryhmiin iän tai taidon mukaan ja jokaisella ryhmällä on tietty määrä yhteisiä harjoituksia. Kyse on kuitenkin vaativasta lajista, joten Hirvihaaran golfyhteisö kannustaa omatoimiseen harjoitteluun muulloinkin. Klubilta Vasojen harjoitusryhmiin kuuluvat saavat yhden poletin kerrallaan pallokoneeseen.

Junnujen ryhmiin otetaan mieluusti vastaan uusia kokeilijoita. Sami Saarikivi vakuuttaa, että parin kerran kokeiluista ei laskua lähetetä vanhemmille, joten kokeilu on turvallista, jos vaikka golf ei heti natsaisikaan.

 

-Golfissa on parasta, kun pallo lentää pitkälle ja hyvässä kaaressa, huikkaavat Hopeakosken veljekset Aamos ja Ahti mennessään lyöntipaikalle.

Ehkäpä vuosien myötä golfissa löytyy muitakin kiinnostavia osa-alueita, ainakin, jos lähtevät pelaamaan kilpailuihin. Ainakin tuloksellisesti lähipeli ja putit tulevat mieleen, ne näkyvät heti tuloskortissa plussana tai miinuksena.

Junnujen ulkokauden avajaistreeneissä harjoiteltiin putteja, chippejä ja lyöntejä. Mikko oli katsomassa lyöntien perään.

 

Monta kertaa näissä merkeissä on tullut sanottua, että golf on koko perheen harrastus, kenenkään ei tarvitse välttämättä katsoa sivusta, kun toiset pelaavat. Mukaan vaan ja kentälle koko perhe. Golf on elämänpituinen harrastus ja sitä paitsi yksi edullisimmista, niin taloudellisesti kuin terveydellisestikin.

 

Pro Mikko Valtonen:

  • syntynyt Helsingissä 1979
  • asuu Vantaalla
  • valmistunut proksi vuonna 2014
  • jääkiekkoilijan tausta
  • golf alkanut 1994 ja tuli ammatiksi 2003
  • motto: rennosti parempaa golfia

 

Alpo

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet