Hirvihaara Golf Mäntsälä

Kapteeni Antti Örn

Alpo Manninen

Kapteenisto uusiutuu Hirvihaara Golf Mäntsälässä

Kapteeni Antti Örn

-45 vuotta, asuu Järvelässä

-Suunnistuksen nuorten maajoukkueen päävalmentaja

-Golf harrastuksena noin kuusi vuotta

-Tasoitus 5,0

 

Viime syksyn syyskokous valitsi Antti Örnin uudeksi kapteeniksi:

-Kun entinen kapteeni oli väistymässä, osoitin mielenkiintoa tehtävää kohtaan ja kokous valitsi minut tähän luottamustehtävään.

 

Antti kertoo harrastaneensa suunnistusta kuusivuotiaasta asti, mutta on harrastanut monia muitakin lajeja. Mm. alppihiihto, murtomaahiihto, yleisurheilu, taido ja viimeisimpänä vakavana lajina on ollut lentopallo. 

-Omassa lajissani huomasin, että olen aika huono ja huomasin, että olen parempi valmentaja kuin urheilija. Siksi kouluttauduin ammattivalmentajaksi.

Jo valmentajana ollessani tajusin, että oma kilpaurheilijan ura alkaa olla tässä. Sanoin vaimolleni, että kyllä minun on keksittävä jotakin kilpaurheilun tilalle. Mitäpä, jos rupeisin pelaamaan golfia, kun se on jo pitempään kiinnostanut. Sain luvan, ja jo samana iltana ilmoittauduin green card -kurssille. Siitä se lähti lentoon, ja tajusin heti, että tämä vie.

 

Antti kertoo viimeisinä vuosina pelanneensa noin 165 kierrosta kaudessa. Jotkut ovat ihmetelleet, miten työssä käyvä ja perheellinen voi pelata noin paljon. Antti on osannut suunnitella ja priorisoida asiat niin, että myös pelaaminen on ollut mahdollista.

-Kierros vie kaksi tuntia, jos haluaa sen kestävän kaksi tuntia. Kun menee tyhjälle kentälle aikaisin aamulla tai myöhään illalla, niin pelaaminen on nopeaa. Aamuisin muut yleensä heräilevät siihen aikaan, kun minä jo tulen kentältä, joten aika ei ole keneltäkään pois. Toki noihin kierroksiini mahtuu paljon sosiaalista golfia. Minulla ei ole golfkaveripiiriä, joiden kanssa pelkästään pelaisin. Minun mielestäni golfissa on hienoa, että saa pelata kenen kanssa tahansa ja tutustua uusiin ihmisiin. Olen aika avoin, menen pelaamaan kenen kanssa tahansa.

 

Kapteeniudessa Antti kokee tärkeänä, että ihmisten tullessa pelaamaan, heillä olisi mukavaa. Onhan golf paljon muutakin kuin pallon lyömistä, jopa parhain terapeuttinen kokemus. Antti nauttii hyvin hoidetusta luonnosta ja siksi hän pitää Hirvihaaran kenttää loistavana, kun se sijaitsee metsän keskellä rauhassa, ei kuulu lentokoneiden pauhu, eikä moottoriteiden jyrinä.

-Golf voi olla parhaimmillaan paljon muutakin kuin pelaamista, viihtymistä hyvässä seurassa ja mukavassa miljöössä. Jos minä pystyn sitä jotenkin edesauttamaan omalla toiminnallani ja peli olisi faciliteettien puolesta hyvä, ja kenttä olisi pelattavuudeltaan kunnossa, niin mentäisiin oikeaan suuntaan. Haluan olla helposti lähestyttävä, jotta voin viedä viestejä pelaajilta päättäjille. Uskon, että kynnys tulla kanssani juttelemaan ja pelaamaan on matala.

 

Kapteeni ja ladykapteeni aloittavat urakkansa yhtä aikaa uusina, mutta yhteistyössä he aikovat tasoittaa uusien pelaajien tulemista kentälle. Golfissa on paljon vääriä mielikuvia ja siksi ehkä pelätään uutena mennä kentälle pelaamaan. Golfetiketistä Antti toteaa, että se on pääasiassa turvallisuuteen ja viihtyvyyteen liittyvää, eikä mitään sen kummempaa.

-Täällä on mukavia ihmisiä, täällä on mukava olla ja toivottavasti voin kehittääkin asioita. Tämä on matalan kynnyksen kenttä, tänne on helppo tulla. Vahvuuksia on niin kentässä kuin miljöössäkin.

 

Uusi kapteeni antaa vakuuttavan kuvan, että hihat pannaan heilumaan. Hyvät asiat säilyvät, mutta myös kehityskohteita mietitään ja viedään eteenpäin.

Antti saa seuran sivustoille jossakin vaiheessa myös oman kapteenin palstan, jossa hän lupaa tiedottaa jäsenistölle tärkeistä asioista. 

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet