Hirvihaara Golf Mäntsälä

Golfammattilainen Tiia Koivisto HiGM

Tiia Koiviston mietteitä

Tiian ensimmäinen ammattilaiskausi on takana ja uusi kausi on ovella. Ammattilaisuus on tuonut pelaamisen ohella elämään paljon muutakin. Tiia on perustanut yrityksen pelitoimintaa varten. Harjoittelun ja pelaamisen lisäksi hän hoitaa firman talouden ja matkojen järjestämiset. Kuitenkin pelikausi meni suhteellisen hyvin, haastajakiertueelta tuli lopullisesti 34. sija ja pääsy pääkiertueen karsintoihin Marokkoon.

  • Selkäni oli ennen karsintoja niin huonossa kunnossa, että harkitsin pitkään, kannattaako lainkaan lähteä mukaan.

Ennen karsintoja en pystynyt treenaamaan ja lyömään, mutta lähdin kuitenkin mukaan. Aluksi selässä ei ollut kipuja, mutta selkä oli jumissa ja vaikutti lyöntiin. Draivit olivat 20 metriä lyhyempiä. Pikkuhiljaa päivä päivältä helpotti ja viimeisellä kierroksella löin jo ihan hyvin. Kuitenkin tuli vahinko ja tein yhden triplan. Nostan kuitenkin itselleni hattua, että nousin siitä jatkamaan hyvällä tasolla.

Yhtenä toisena päivänä löin, minne sattui ja olin vaikeuksissa, mutta taistelin kuitenkin tuloksen yksi alle. Opin sillä reissulla, että pystyn pelaamaan hyvän tuloksen, vaikka lyönti ei olekaan ihan parasta mahdollista, Tiia muistelee.

Karsinnoissa Tiia pääsi pelaamaan uusinnassa suorasta pelipaikasta pääkiertueelle, mutta ei ihan onnistunut. Tiialla on kuitenkin täysi pelioikeus haastajakiertueen kilpailuihin ja osaan pääkiertueen kisoista.

Karsintojen jälkeen Tiia on kuntouttanut selkäänsä ja muutenkin treenannut uuden fysiikkavalmentajan Jesse Talikan opeilla. Lyöntiharjoitukset ovat olleet tauolla ja alkavat vasta helmikuun alussa. Pelivalmentajana jatkaa Tommi Henttu, jonka valmennuksessa Tiian kierroskeskiarvot ovat parantuneet ensimmäisellä kaudella kolmisen lyöntiä ja viime kaudellakin lyönnin verran. Toiveena olisi tulevalla kaudella kierroskeskiarvon paraneminen vaikkapa puoli lyöntiä. Kehityskohteina Tiia pitää puttien parantamista ja kropan liikkuvuuden lisäämistä. Erityisesti espanjalaisten puttitaidot ovat kiinnittäneet Tiian huomion:

- Lyön pitempiä draiveja ja tarkempia lähestymisiä, mutta putti- ja lähipelissä on vielä paljon petrattavaa heihin nähden.

Yhteistyökumppaneita manageri Ismo Piira ja Tiia ovat saaneet, mutta lisä ei tietenkään olisi pahitteeksi. He ovat tarjoamassa yhteistyöpaketteja jokaiselle yritykselle räätälöityinä, joten uskoa on, että sopimuksissa päästään eteenpäin. Ensimmäisellä kaudella Tiia pääsi kuittaamaan palkintorahoja jonkin verran ja toiveissa on päästä niihin käsiksi enenevästi myös tulevalla kaudella.

Tulevasta kaudesta ei tietenkään ole vielä täyttä varmuutta, koska kilpailuja ei ole vielä lopullisesti julkistettu. Haastajakiertueen kilpailuja kalenterista löytyy viitisentoista ja jos Tiia pääsee mukaan joihinkin pääkiertueen kilpailuun, niin kauden kisamääräksi voi tulla parikymmentä kilpailua. Se on iso määrä ja vaatii, että fysiikka ja peli ovat viimeisen päälle kunnossa ja eiköhän niin olekin, kun ammattitaitoiset valmentajat ovat kuvioissa mukana.

  • Lähden maajoukkueiden mukana harjoittelemaan Etelä-Afrikkaan ja jos pääsen siellä maaliskuun alun pääkiertueen kisaan, jään pelaamaan sinne kisan.

Haastajakiertueen ensimmäinen kilpailuni on Ranskassa huhtikuun alussa ja Marokossa on huhtikuun lopulla pääkiertueen kisa, jonne yritän päästä.

Tänä vuonna haastajakiertueen palkintorahoja on muutamiin kilpailuihin nostettu ja peräti kolmessa kilpailussa on maksimipalkintorahat pelissä. Messilän kisassakin on korotetut palkintorahat.

Liitto oli kysellyt nykyisiltä ammattilaisilta, että miksi tulokset huononevat ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen. Tiian vastaus on selvä. Kun ammattilaisena joutuu tekemään niin paljon muutakin pelin lisäksi. Tiia on kuitenkin edelleen innostunut ammattilaisuudestaan. Tämän kauden jälkeen on selkeästi tavoitteena saada kortti pääkiertueelle joko suoraan tai ainakin karsintojen kautta ja lopullinen tähtäin on edelleen Jenkeissä.

 

Alpo Manninen

 

 

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet