Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golfin kauden avajaispäivän satoa

Alpo Manninen

Hirvihaaran Golf parantaa palvelujaan

Kenttä avattiin virallisesti 26.4.2017, mutta tietenkin pelaamisessa on otettava huomioon todellakin tämän kevään monimuotoiset sään vaihtelut. Vasta iltapäivällä päästiin pelaamaan ensimmäiset kierrokset.

 • Kenttä on talvehtinut suht hyvin. Kun tiistaina laitoimme lippuja, ei routaa ollut, vaan viheriöt olivat pehmeitä. Lisäksi ruiskutin viheriöt tuulikuivumista estävällä aineella, vaikka ei ole ollut sitäkään ongelmaa. Kenttähenkilöstö on jo saatu töihin ja lisäksi on tulossa kolme kesäpoikaa koulujen päättymisen jälkeen. Kenttä heräilee hiljakseen, on vielä hieman unessa, mutta selviää, runoilee kenttämestari Satu Viitala.

Klubille rakennetaan kovaa vauhtia uutta lasitettua terassia ja talon eteläseinustalle kunnon kokoista aurinkoterassia.

 • Lämmitettävää tilaa tulee 60 neliötä ja kattamatonta terassia lähes saman verran. Pystytään palvelemaan muitakin kuin pelaajia hyvissä olosuhteissa. Keittiöön ei tänä vuonna tule muutoksia, mutta kaikki, mitä sieltä saadaan ulos, tarjoillaan paremmassa ja siistimmässä ympäristössä. Terassien ympärillä on 65 hehtaaria hyvin hoidettua nurmikkoa, joten on varmasti miellyttävät näköalat. Klubin sisäänkäynti tapahtuu pääovesta, mutta kympille jatkamaan lähtevät voisivat laittaa kärrynsä ja baginsä parkkiin aurinkoterassin puolelle ja tulla sitä kautta ostoksille. Kun itse aloitamme tällaisen tavan, niin eiköhän se siitä leviä muillekin.
 • Jäseniä on edelleen noin 1400, mutta tavoitteena on heidän aktivointi pelaamiseen ja palvelujen käyttämiseen. Uusienkin pelaamisesta kiinnostuneiden kannattaa tulla kokeilemaan ja käyttämään kurssitusta ja muuta opetusta. Keväällähän harrastukseen kannattaa satsata, jää koko kesä aikaa pelaamiseen ja oppimiseen. Tarjontaa löytyy sivuiltamme www.hirvihaarangolf.fi
 • Nykyisen kentän sisälle PAR 4 ja 5-väylille merkkaamme oranssit hirvitiit, joilta on matkaa lipuille 100 - 150 metriä. PAR3-väylät pelataan  punaisilta. Koko kentän pystyy siis pelaamaan PAR3 -kenttänä. Sopii hyvin lapsille ja ehkä aloittelijoille.
 • Terassin avajaiset vietetään 13.5. kapteenin kisan kanssa samassa yhteydessä, tiedottaa toimitusjohtaja Ismo Piira.

Kenttä on aina ollut hyvässä kunnossa ja niin on tavoitteena olla jatkossakin. Kun lisäksi ravintolasta saa uusia palveluja, mikäpä Hirvihaaran Golfissa on vierailla pelaamassa tai ravintolassa käyden.

 • Kun meille tulee hienoon ympäristöön viihtyisät tilat, niin olemme myös kehittäneet ravintolapalveluja. Olemme hankkineet hienon erikoiskahvikoneen, aiemminkin tutuksi tulleen lounastarjonnan lisäksi olemme ottaneet ohjelmaan Sibyllan tuotteet. Anniskeluoikeudet pysyvät entisinä, joten klubilta saa vesien ja limppareiden lisäksi tyypilliset siiderit, longdrinkit ja oluet. Myös alkoholittomat vaihtoehdot ovat mukana. Klubioluemme on tulevana kesänä 0,33 litran pulloissa, siis pullon koko hieman pienenee, kertoo palvelupäällikkö Annemari Siira.

Annemari Siira toivoo, että yleisö olisi tyytyväistä tehtyihin muutoksiin ja palveluihin. Pianhan se nähdään.

 

Hirvihaara Golf Mäntsälää (HiGM) edustava uusi golfammattilainen Tiia Koivisto oli kotiutunut pieneksi ajaksi Azorien menestyksekkään kisan jälkeen ja kun klubilla tavattiin, niin oli tietenkin ihan pakko saada kysellä kuulumisia.

Tiia Koivisto on pelannut kaksi naisten haastajatourin (LETAS) kisaa. Ensimmäinen oli Ranskassa ja viime viikonloppuna Azoreilla oli toinen Tiian ammattilaiskisa:

 • Kisassani Ranskassa ensimmäinen kierros meni heikosti, kun stressasin liikaa ja näin kahden kierroksen jälkeen cut jäi saavuttamatta, vaikka toinen kierros sujuikin jo paremmin.
 • Azoreilla toisessa kisassani osasin jo ottaa hieman höllemmin ja kisa meni mainiosti. Erityisesti viimeinen kierros oli tuloksellisesti hyvä, vaikka tuuli ja sade haittasivat greeneille osumista, mutta puttasin tosi hyvin ja yksi eaglekin 100 metristä kuppiin auttoi tulokseen 71 ja nosti neljänneksi kokonaistuloksissa ja parhaaksi suomalaiseksi. Voittajaan jäi kolme lyöntiä.
 • Ensimmäisen ja toisen kierroksen puttaamisessa oli ongelmia, joten niillä tuli tulokset 72 ja 74. Lyöntipeli sujui koko viikonlopun hyvin. Uusi mailakalusto on toiminut todella hyvin.
 • Kentällä oli yllättävän vähän korkeuseroja, mutta väylien ulkopuolelle oli istutettu puita todella tiheään, joten jos sinne joutui, sieltä oli vaikea päästä ulos. Kannatti pysyä väylillä. Greenit olivat melko kaltevat, mutta vastaanottavaiset. Jos lähestyminen jäi metrin lyhyeksi, niin spinni saattoi viedä putin 14 metrin pituiseksi.
 • Nyt saavutettu tulos nosti mukavasti itsetuntoa. Seuraava kisa on Sveitsissä, jonne lähden maanantaina. Sarjassa on 12 kilpailua ja ylimääräisenä kisana tulee Espanjaan yksi yhteinen kilpailu Santander -tourin kanssa. Kauden lopussa viisi parasta pääsee nousemaan naisten päätourille (LET).
 • Paljon on ollut uuden opettelemista, mutta olen täysin siemauksin nauttinut, hehkuttaa Tiia Koivisto ja kiittelee kilpailuihin saamistaan lukuisista kannustus- ja tsemppiviesteistä. 

Alpo Manninen

PS! Kuvista hieman. Terassi valmistuu. Olen tehnyt useampia kuvaotoksia erilliseen juttuun. Tiia Koivisto on ollut myös junnujen treeneissä mukana ohjaajana, kuva kevään 2015 treeneistä. Perjantaina 28.4.sää helli pelaamista ja se näkyi kentällä, pelaajia riitti lähes jokaiseen lähtöön. Viimeisenä on Tiia Koiviston bagi, Tiiakin oli nähty paikalla, mutta en löytänyt baginsä kanssa kuvaan. Hyvä näinkin.

PS1: Aurinkoterassi on päässyt jo tosi toimiin, kuvassa Antti Örn ja Varpu Laisi nauttivat kahvit kierroksen puolivälissä. Kettu taivasteli kakkosen ja kuudentoista välissä - toivottavasti ei opi varastamaan palloja, kuten ainakin yhtenä kesänä oli Vierumäellä.

PS2: Aurinkoterassilta voi  seurata mukavasti avauksia. Dokumentointia kolmentoista tiiauspaikalla. Leikattu kuutosen väylä.

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet