Muokkaa

Terassityö

Klubille tulee uutta viihtyvyyttä

Klubia uudistetaan ennen pelikauden alkua. Entisen terassin paikalle tulee lasitettu, sisätiloja vastaava, terassi ja klubin eteläiselle seinustalle tulee 3,5 metriä leveä aurinkoterassi. Neliöitä uudelle terassille tulee enemmän kuin entisellä terassilla oli. Jotta terassit olisivat helppokäyttöisiä, avataan klubilta kolmas uloskäynti suoraan aurinkoterassille.

Työ alkoi maanantaina 3.4. entisten rakenteiden purkamisella. Kuvissa oleva tiistain tilanne kertoo, mitä entisistä rakenteista hyödynnetään uuteen. Entisen terassin harvan laudoituksen päälle tulee lattiafaneri, jotta tilaan ei tulisi vetoa alhaalta päin. Ismo kertoi, että ysin tiiauspaikan suunnan lasitus tulee karkaistusta lasista, jotta mahdollisesti karkaavat avaukset eivät aiheuttaisia terassin asiakkaille vahinkoja. 

Torstai 6.4.

Torstaina työmaa näytti aivan erilaiselta kuin tiistaina. Koko entinen rakenne oli jouduttu purkamaan, koska lattia oli ollut liian kallellaan, ei ollut niin sanotusti vaaterissa. Jos entiselle pohjalle olisi asennettu laiialevyt, niin vaikkapa golfpallon tipahtaessa lattialle, pallo olisi pyörinyt lattian alimapaan nurkkaan. Nyt lattiasta tulee tasainen.Toki rakentamisessa menee hieman enemmän aikaa ja puutavaraa, mutta onhan se sitten kunnolla tehty. Rakentamisessa tuppaa tulemaan aina silloin tällöin yllätyksiä.

Sunnuntai 9.4.

Nyt näkyy jo, mihin aurikoterassi tulee ja minkä kokoiseksi se rakennetaan. Ovi klubilta terassille puhkaistaan oikeanpuoleisen ikkunan paikkeilta. Näin kerrottiin aiemmin työmaalla käydessäni. Mukava nähdä, miten kympin avaajilla pokka pitää, kun terassilta on käsivarren mitta valkoisille. Keltaisilta ja erityisesti punaisilta avattaessa katseet tuskin niskaa polttavat.

Tiistai 11.4.

Nyt kuvasta näkyy, että terassille tulee harjakatto. Materiaali on huopakatto, joka kestää mahdolliset pallot ja on peltikattoa äänettämämpi. Tietenkin lasikatto olisi ollut hulppea, mutta pelkona oli ollut, että sitä joutuu korjailemaan. Aurikoterassi on 16mx3,5m,joten siinä on neliöitä lähes saman verran kuin terassilla. Aurinkoterassille tulee portaat puttigreenin puolelta ja tietenkin käynti tulee myös terrasilta ja klubilta. Terassille tulee myös säteilylämmittimiä, joten olosuhteet paranevat entisestä huikeasti!

Torstai 13.4.

Tänään puolilta päivin terassilla oli jo huopakattoa varten pohja lähes valmiina. Kun huovat saadaan asennettua, niin loppu terassityö voikin tapahtua mukavammin katon alla. Aurinkoterassi on tietenkin eri asia, mutta sinnehän tarvitaan enää laudoitus, kaiteet ja portaat.

Tiistai 18.4.

Torstain jälkeen on ollut vain pyhiä. Yhtenä päivänä oli töitä tehty ja etuterassi oli saanut lankut ja aurinkoterassikin melkein. Valmista tulee.

Torstai 20.4.

Tänä päivänä työmaalla oli melkoista säpinää. Palkkeja maalattiin, sähköjä, aurinkoterassin ovea ja ilmalämpöpumppua asennettiin, kattohuopien siirto kattolle oli käynnissä. Sisälläkin tehtiin jotakin asennushommia, pora vain surrasi.Terassin vanerit olivat jo paikoillaan seinän alaosissa ja etuterassin sekä aurinkoterassin lattiat olivat täysin valmiina. Nyt alkoi saada hyvän kuvan, millaiset uudet olopaikat tulevat olemaan. Entiseen verrattuna on huikea parannus! Netissä oli ilmoitus, että kenttä aukaistaan ensi viikon keskiviikkona 26.4. Jotka silloin tulevat paikalle, eivätkä ole seuranneet facebookia tai tätä sivustoa, ehkä hieman yllättyvät. 

Lauantai 22.4.

Terassiin oli tullut väriä ja osa lattiaa oli jo paikoillaan. Kokeilin rakeiden liukastamilla näppyläkengillä, onko pinta liukas. Ainakin puhataana tuntui riittävän pitävältä. Työmaalla ei ollut päivästä johtuen tekijöitä, mutta oli sääkin melkoisen rakeinen. Ainakaan katolla ei olisi ollut mukava työskennellä. Rangella näytti pari kaveria olevan lyöntipuuhissa ja mikä oli ollessa, kun katto oli pään päällä.

Keskiviikko 26.4.

Kenttä aukesi, mutta luonto oli eri mieltä ja oli peittänyt tienoon monen sentin lumikerroksella. Asun noin kymmenen kilometrin päässä ja meillä pieni lumikerros oli jo sulanut, kun lähdin ajelemaan klubille päin. Soukkiontien risteyksessä alkoi lunta olla jo melkoisesti ja oli melkoinen yllätys, kun mäelle pääsin. Terassit olivat valmistuneet lauantain jälkeen jälleen valmiimmaksi. Lattiat olivat kiinni, ja kaiteita ja koristuksia oli jo rakennettu. Lasitukset tuleva lähiaikoina, koska toimistusjohtaja kertoi terassin avajaisten olevan kapteenin kisan yhteydessä 13.5.2017.

Kuvasarajasta käy ilmi, miten teraasit ovat valmistuneet ja seuraavan kerran katselemme valmiita laitoksia.

Alpo Manninen

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi