Hirvihaara Golf Mäntsälä

HiGM junnutoiminnan laatuseuraksi

Hirvihaara Golf Mäntsälä (HiGM) sai junioritoiminnan laatumerkin

HiGM:n junioritoiminnasta vastaava Sami Saarikivi ja seuran pro Mika Asikainen saivat 15.3. Suomen Golfliitolta vieraaksi junioritoiminnasta vastaavan Sami Övermarkin. Golfliitto nosti HiGM:n junioritoiminnan laatuseuraksi.

  • Perustimme vuonna 2015 laatujärjestelmän ja saimme heti mukaan 25 seuraa. Nyt mukana on nelisenkymmentä seuraa. HiGM on 20. (tai 21.) laatuseura. Teemme suomalaista golfhistoriaa. Aiemminkin koetettiin auttaa seuroja, mutta nyt meillä on verkosto tiiviimpään toimintaan ja saamme palautetta, missä apua tarvittaisiin. Laatuseurapäivillä 4.3. esittelimme sinettiseuratason, johon on mahdollista seuraavaksi panostaa. Hirvihaarassa on hyvä hype päällä, toimikunnan puheenjohtaja ja pro ovat antaneet boostia ja junnuja tullee lisää. Maalaiskenttänä täällä on hyvä kehittyä ja olla, totesi Sami Övermark.
  • Suuri kiitos Golfliitolle, että siellä arvostetaan meidän työtä. Tulin itse noin kuusi vuotta sitten seuraan vastaamaan junioritoiminnasta ja huomasin, että on paljon kehitettävää. Nyt olen itsekin tyytyväinen kehitykseen. Olemme saaneet tukijoita ja saaneet mukaan koko golfyhteisön, yhtiökin on tullut vastaan tarjoamalla ilmaisen pelioikeuden osakkaan juniorille. Ohjaajiakin olemme saaneet mukaan mukavasti. Yhteisöllä on slogan ”ystävällinen golfkenttä Mäntsälässä”, jota mekin noudatamme ja pidetään hauskuutta tekemisessä. Seurassa voi myös harrastaa, mutta kilpagolfia harrastavien kehitystä on kiva seurata. Pystymme tarjoamaan ympärivuotisen monipuolisen harjoittelun, on ollut valmentaja Rauhalan sessioita, Vireuksen fyssarin kanssa työskentelyä ja olemme Hepolan koulun salissa Mikan vetämissä harjoituksissa. Sinettiseura pitää olla tietenkin tavoitteena, mutta pidämme kuitenkin jalat maassa, kertoi Sami Saarikivi.
  • Kiitokset minunkin puolestani Suomen Golfliitolle. Sami tuli vetäjäksi kuutisen vuotta sitten. Junnuja oli ollut aiemminkin, mutta vuosittain ryhmät vaihtuivat. Aloitettiin aika lailla nollasta. Laatuseuratoiminta on hyvä, tehdään oikeita asioita, se on asiallista golfin kannalta. Välineistä on harjoituksissa iso apu ja muukin toiminta on saanut aikaan sen, että junnujen pysyvyys on säilynyt. Viisi - kuusi vuotta sitten maalailtiin menestyksistä ja kilpailusaavutuksista, niistä on annettu vähän periksikin, mutta pelaajiamme on mukana ahkerasti eri toureilla, ja menestystäkin on tullut. Sami on ottanut suuren vastuun ja minä olen saanut keskittyä oleelliseen, kiitteli Mika Asikainen.

Suomen Golfliitto tarjoaa laatuseuroille apua monella tavoin. Liitolta tulee erilaista välineistöä, ohjeita harjoituksiin, antaa käyttöön seurakehittäjän ja erilaisia työpajoja. Työpajoja on ainakin valmentamisesta, rekrytoinneista, kerhotoiminnasta, testeistä ja koulutuksesta. Golfliitto keskittyy pääasiassa järjestelmiin kuuluviin seuroihin, vaikka pyrkii tietenkin antamaan apuaan muillekin seuroille. Sami Saarikivi toteaa, että työpajoista ainakin tekniikka, taito ja fysiikka kiinnostavat, pelkkä golf ei riitä, vaan tarvitaan monipuolisuutta. Paljon on tulossa hyviä asioita Hirvihaaran junnujen toimintaan lähiaikoina. Junnutoiminnassa on lähdetty liikkeelle periaatteella, että mennään koko ajan eteenpäin, joka vuodelle on etsitty uusia kehityskohteita toiminnassa.

Hirvihaaran Golfin muita kevättapahtumia

Kenttämestari Satu Viitala käynnisti hiekan levityksen kentän väylille maanantaina 13.3. ja iltaan mennessä työ oli valmis, kesä voi tulla. Seuraavaksi hän levittää hiekat viheriöille ja ehkä myös lyöntipaikoille. Talvi on ollut kentälle haastava, mutta Satu on hakannut viheriöiltä jään alta kaasut pois ja hän uskoo, että viheriöt ovat pelikauden alkaessa kunnossa. Väylillä tilanne on myös hankala, mutta ei kuitenkaan niin huono kuin monilla muilla kentillä.

Klubin entinen terassi on saamassa lasituksen ja rakennuksen eteläseinustalle aiotaan rakentaa aurinkoterassi. Remontti on valmiina pelikauden avaukseen mennessä, lupaa toimitusjohtaja Ismo Piira. Auttaa viihtymisessä!

HiGM:n kolmetoista junioria on lähtemässä ohjaajineen ja huoltajineen sunnuntaina 19.3. viikon harjoitusleirille etelän olosuhteisiin. Ensimmäisiä aurinkoisia kuvia reissulta on jo nähty - toivottavasti harjoitukset ja pelit sujuvat hyvin ja saadaan katsella kuvia lisää ja lukea tarinaa reissulta. Kesällä nähdään varmasti kunnon tuloksia.

Nettisivuilta löytyy tapahtumia ja toimintaa lisää. Siellä kannattaa poiketa tämän tästä katsomassa uusia juttuja. Myös Mäntsälän uutisten tarjoamaa HiGM -nettilehtiaksessia koetetaan käyttää hyväksi aina, kun jutun juurta ilmaantuu.

Alpo Manninen

 

 

 

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet