Hirvihaara Golf Mäntsälä

NAIS- JA SENIORIGOLFIA

Hirvihaara Golf Mäntsälän (HiGM) nais- ja senioritoiminnalle suuntaviivat tulevaksi pelikaudeksi

Naistoiminnasta vastaava Mirja Vuori ja senioritoiminnasta vastaava Seppo Pöyry olivat kutsuneet koolle edelliskaudella tiimeissään vaikuttaneita golfaajia miettimään, keskustelemaan ja päättämään tulevan pelikauden toimintaa. Tänä vuonna senioreihin tulee vielä enemmän pelaajia, kun viisikymppisen täyttäneet miehet pääsevät senioritoimintaan mukaan.

Mirja Vuori ja Seppo Pöyry avasivat tilaisuuden ja totesivat, että kuka tahansa voi ottaa yhteyttä milloin vain, jos ja kun mielen päällä on seuramme nais- ja seniorigolfiin vaikuttavia ajatuksia.

Tehtävälistan purku aloitettiin 11.6. järjestettävästä naisten päivän ohjelmasta. Monipuolisen keskustelun jälkeen päädyttiin siihen, että järjestetään tapahtuma Hirvihaarassa ja tietenkin golfin pelaamisen merkeissä. Nyt kaikki seuran naiset miettimään kolmen hengen peliryhmää, johon on kutsuttava mukaan ainakin yksi miespelaaja. Peliryhmään kutsuttavat jäsenet voivat olla myös muista seuroista. Pelimuoto on scramble ja pelataan punaisilta.

Senioreille päätettiin järjestää oma mestaruuskilpailu 3.8. Sarjoina ovat N50, N60,M50 ja M65.Osallistumismaksu on pelioikeuden omaavilla 10€ ja muilla 25€. Osallistumismaksu sisältää keittolounaan. Maksusta keskusteltiin, mutta kokous päätyi kuitenkin tuollaiseen ratkaisuun, koska senioreilla on mahdollisuus osallistua myös ilmaiseen seuran mestaruuskilpailuun.

Seuralla on ollut perinteenä järjestää senioreille oma open Unikeonpäivänä 27.7. Tänä vuonna päivä sattuu torstaille. Lähtöajat tulevat olemaan klo 13.00 alkaen ja sarjoiksi tulee N50 ja M50.

Viime vuonna järjestettiin ensimmäisen kerran Mäntsälän kapina -tapahtumia neljänä perjantai-iltana kuukauden välein. Tapahtumassa pelattiin yhdeksän reikää kahden hengen joukkueena ja joukkueet vaihtuivat joka kerta, jotta palaajat tutustuisivat toisiinsa. Tapahtuma tullaan järjestämään myös tulevalla kaudella. Hinta tulee olemaan pelioikeiden lunastaneilla 5€ ja muilla jäsenillä 10€. Hintaan sisältyy kahvi ja pulla.

Päätettiin kokeilla senioreille omaa reikäpelisarjaa. Sarjoina ovat N50 ja M50 ja pelataan 50%:n tasoituseroin. Osallistumismaksu on 10€ ja pelioikeuden haltijoilla pelimaksua ei ole, mutta muut maksavat kierroksestaan 25€. Ilmoittautuminen on tehtävä 20.5. mennessä.

Aiemmin olemme pelanneet seuraotteluja Virvikin ja Porvoon kanssa ja ne pelataan tulevana kautenakin siten, että hirvihaaralaiset menevät Virvikiin pelaamaan ja Porvoolaiset tulevat Hirvihaaraan. Pickalan kanssa Seppo alkaa viritellä seuraottelua.

Uudenmaan alueen reikäpelisarjaan seura on lähdössä. HiGM pelaa ensimmäisen kierroksen ottelut Nevasta, Vihtiä ja Kytäjää vastaan. Seppo hoitaa pelipäivät ja pelaajat peleihin.

Naiset ja seniorit ovat järjestäneet yhdessä pelimatkan jo useampana vuotena. Nyt Mirja järjestää Ismon kanssa tulevan kauden pelimatkan. Paikoiksi on ehdolla EKE (Tammisaari), Hanko tai Wiurila.

Viime vuonna seura sai järjestettäväkseen kaksi senioreiden arvotourin kisaa. Pelaamassa kävivät N60 ja M70/M75 tourit. Palaute oli myönteistä ja niinpä tulevana Hirvihaarassa järjestetään 15.6. N60 ja N70 Tour ja 22.8. M65 Tour. Seppo toivoo, että järjestelyihin tulisi riittävästi vapaaehtoisia, mutta lisäksi hän toivoi, että mahdollisimman moni kyseisiin sarjoihin mahtuva seuramme pelaaja tulisi mukaan myös pelaajana. Näihin arvotoureihin osallistuvilla täytyy olla jäsenyys Suomen Golfsenioreissa (SGS).

Yhdistykseen voi liittyä netissä osoitteessa www.suomengolfseniori.fi. Yhdistyksellä on monilla kentillä pelioikeuksia, joita hyödyntämällä pääsee kierrokselle halvemmalla hinnalla. Jo kertavierailu jollakin kentällä kattaa jäsenmaksun. Kokemuksesta voin kertoa, että joillakin kentillä kyseiset pelioikeudet ovat todella suosittuja ja aina niiden saanti käyttöön ei ole onnistunut.

Keskusteltiin tavoista aktivoida uusia pelaajia kentälle. Green card ei välttämättä vielä anna riittävästi uskoa selviytyä kentällä, joten Seppo, Mirja ja Antti pyrkivät menemään kursseille kertomaan pelaamisesta ja näyttämään naamaansa, jotta tutustuttaisiin ja annettaisiin itseluottamusta lähteä kentälle. Caddiemasterille tehdään myös lista henkilöistä, jotka mielellään lähtevät opastamaan vasta-alkajia peliin.

Naisille järjestetään edelleen birdie -puu. Sarjat ovat 0 - 18,0 ja 18,1 – 54.

Lopuksi keskusteltiin tiedottamisen ja viestinnän haasteista.

Sepon kirjoittama muistio tulee naistoimikunnan ja senioreiden osioon nettisivuille. 

Alpo Manninen

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet