Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaarassa talvitreenit

Hirvihaarassa lyödään golfpalloja talvellakin

Hankigolfia harrastetaan jonkin verran, mutta Hirvihaarassa on pitäydytty perinteisiin sisätilaharjoituksiin, kun klubirakennuksen vieressä olevasta entisestä linja-autotallista on vuokrattu harjoitustila. Tila on ainakin toistaiseksi käytössä vain ohjatuille ryhmille.

- Tammikuussa täällä aloitettiin treenit. Yhtiö hankki verkon ja matot otettiin rangelta. Meidän kilparyhmäläiset asensivat ne talkoilla 18. tammikuuta, ja 20. tammikuuta täällä lyötiin ensimmäiset pallot kilparyhmäläisten toimesta. Aktiivivasojen ensimmäiset harjoitukset olivat 26. tammikuuta. Pääasiassa täällä tehdään lyöntitreenejä lyhyillä raudoilla, kertovat tilan synnystä ja käytöstä pro Mika Asikainen ja junioreiden vetäjä Sami Saarikivi.

Jutuntekohetkellä tilassa oli viisi aktiivivasaa harjoituksissaan. Aivan aluksi pojat pääsivät verryttelemään ja tekemään erilaisia koordinaatioharjoituksia. Illan ohjelmaan kuuluivat peruslyönnit eri rautamailoilla ja lyhyet chipit, mutta välillä loikittiin koordinaatioharjoituksia, heiteltiin golfpalloja, tennispalloja ja frisbeetä jopa pienen kisan merkeissä. Lisäksi kisailtiin tarkkuuschipeissä ja -puteissa ennen harjoituksen viimeisiä lyöntejä.

- Treeni tuntui hyvältä, vaikka välillä tuli heikkojakin osumia. Kerran viikossa olen ollut täällä treeneissä, eikä tila oikeastaan eroa isoon halliin, täälläkin pääsee lyömään. Nyt oli aivan normaalit harjoitukset, tällaista harjoittelemme joka kerta. En mä varmaan vielä ensi kesänä kisoihin lähde, tuumii harkkojen jälkeen Matias Häyrinen.

Eihän sitä tulevasta kesästä vielä voi tietää, mutta toivotaan harjoitusintoa niin Matiakselle kuin harjoituksissa mukana olleille Jaako Talvenkorvelle, Verneri Vehviläiselle, Otto Dyhrille ja Samuel Saarikivelle, jos vaikka joku sieltä pomppaisi kilparyhmään.

- Tämä tila on lähellä, ei kestä kauaa tulla treenaamaan, ihan mukavan kokoinen, pystyy lyömään hyvin ja ollaan iloisia, hehkuttavat uutta ja vieläpä omin voimin viritettyä harjoituspaikkaa paikalle harjoituksiinsa saapuneet kilparyhmäläiset Miko Saraste ja Simeon Saarikivi.

Golf on aika ihmeellinen laji urheilukirjossa. Golffarit maksavat, rakennuttavat ja rakentavat jopa itse peli- ja harjoituspaikkansa. Vaikka noin menetellään, niin golf on kaikesta huolimatta todella edullinen laji harjoittaa ruumiinkulttuuria.

Kuvista: Jokaista treeniä ennen vedetään kunnon jumppa tai verrytellään. Ykköskuvassa pro Mika Asikainen vetää jumpaa aktiivivasoille. Seuraavassa kuvassa Matias Häyrinen lennokkaassa koordinaatioharjoituksessa. Kolmannessa kuvassa lyöntiharjoituksessa ovat edestä lukien Samuel Saarikivi, Otto Dyhr, Verneri Vehviläinen ja Jaako Talvenkorpi.  Neljännessä kuvassa Verneri Vehviläinen harjoittelee lyöntiä yhden jalan varassa - ei se ole helppoa! Taustalla Otto Dyhr.

Alpo Manninen

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Aikaisempia kirjoituksia

Hirvihaara Golf Mäntsälä

Hirvihaaran Golf Oy

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

Toimitusjohtaja: Ismo Piira

ismo.piira (at) hirvihaarangolf.fi puh. 0400 556578

Hirvihaara Golf Mäntsälä ry

Vanha Soukkiontie 945 04680 Hirvihaara

hgs (at) hirvihaarangolf.fi  

Caddiemaster:

puh. 0400 212331

caddiemaster (at) hirvihaarangolf.fi

Katso kaikki yhteystiedot täältä hirvihaarangolf.fi

Uusimmat mielipiteet