Puheenaihe

"Katastrofin laajuus Uudellamaalla on käsittämätön" - maakuntajohtaja vaatii aluepolitiikan unohtamista

Uudellamaalla oli torstaisin mennessä jo lähes 150 000 ihmistä lomautusuhan alla.

Tiina Örn

Lomautusilmoitusten määrä Uudenmaan ely-keskuksen alueella kasvaa koko ajan.

Ilmoituksia tulee nyt 15 000 hengen vuorokausivauhtia. Torstaihin mennessä Uudenmaan ely-keskus oli saanut ilmoituksen 145 000 hengen lomautusneuvotteluista.

Uudenmaan lomautusuhan alla olevien määrä on kaksi kolmasosaa koko Suomen luvusta. Todellinen määrä on vielä suurempi, sillä ilmoitusvelvollisuus koskee yli 20 hengen yrityksiä.

– Vaikka haluaisin valaa uskoa parempaan, katastrofin laajuus Uudellamaalla on käsittämätön. Suomen bruttokansantuote saattaa romahtaa jopa viisi prosenttia ja kuntatalous kriisiytyy kaikkialla vuosiksi, sanoo Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen sanoo tiedotteessa.

Savolainen kaipaakin nyt muutosta yritystukien jakoon.

– Suomessa tukia on perinteisesti jaettu aluepoliittisin perustein. Näin ei saa toimia nyt, kun erityisesti Uusimaa, sen yritykset ja palkansaajat uppoavat, Savolainen sanoo tiedotteessa.

– Pidämme ja hoidamme täällä omat asukkaamme. Toivon, että viruksesta vähemmän kärsivät alueet pidättäytyvät vaatimasta varoja, joita olisi osoitettavissa työnsä, yrityksensä ja ehkä kotinsakin menettäneille uusmaalaisille, sanoo Savolainen. Vain kansallisella yhtenäisyydellä ja solidaarisuudella saamme maamme jaloilleen, kun kriisi on ohi, Savolainen jatkaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat