Paikalliset

Kunta täsmensi tiedotusta Hepolan koronaepäilystä

Arto Jussila

Hepolan koululla syntynyt epäily koronatartunnasta on edelleen vahvistusta vailla.

Koulun työntekijä lähti maanantaina kesken päivän kotiin, koska tunsi itsensä sairaaksi. Tiistaina päivällä sivistysjohtaja Pekka Lintonen kertoi kunnan nettisivuilla, että työntekijällä on vahvistettu koronavirustartunta, mutta hänestä ei ole saatu testituloksia.

Ristiriitainen tiedottaminen johti uuteen tiedotteeseen. Siinä kerrotaan, että "terveysviranomaiselta saadun tiedon mukaan Hepolan koulussa työskennelleen henkilön altistusta tutkitaan positiivisena koronatapauksena, vaikka henkilön koronatestauksen tilanteesta ei ole terveysviranomaisen vahvistamaa tietoa. Terveysviranomaisen tekevät altistusjäljitystä. Odotamme terveysviranomaisten ohjeita mahdollisista lisätoimenpiteistä, Pekka Lintonen kirjoittaa.

Onko testit otettu, Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen?.

– Kyllä, mutta ei ole vielä tietoa vastauksista.

Epäily koronasta todettiin maanantaina. Testin vastaukset eivät olleet valmiit vielä keskiviikkona iltapäivällä. Miten vastausten saaminen kestää näin kauan?

– HUSlabista saadaan positiiviset vastaukset muutamien päivien sisällä, mutta negatiivisiin voi mennä pidempäänkin. Tämä johtuu siitä, että testejä tehdään kuitenkin koko HUS -alueella nyt paljon. Eli nyt ei voi muuta kuin odotella, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Mäntsälästä ei ole vielä löydetty positiivisia koronanäytteitä. Koko Keusote-alueelta positiivisia tapauksia oli keskiviikkoiltana 44 kappaletta.

– Olisi erittäin tärkeää että sosiaalisia kontakteja vältettäisiin, jotta hyvä tilanne teillä säilyisi mahdollisimman pitkään, Laitinen-Parkkonen kannustaa mäntsäläläisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat