Paikalliset

Lääkkeet tarvittaessa kotiovelle saakka

- Älä tule flunssaisena apteekkiin, kehottaa apteekkari Leila Haukkala. Hamstrata ei tarvitse, koska lääkkeitä kyllä riittää.

Lasse Herrala

Monelle vanhukselle on herännyt huoli, miten noutaa lääkkeet apteekista, kun korona on rajoittanut liikkumisvapautta.

Mäntsälän Ykkösapteekki on ottanut käyttöön kotiinkuljetuspalvelun, joka sopii erityisesti tähän aikaan. Toisena etäpalvelumahdollisuutena on toimitus verkkoapteekin kautta.

– Otimme etäpalveluasioinnin käyttöön, vaikka koronasta ei ollut tietoa. Helmikuussa avatusta verkkoapteekista voi tilata myös reseptilääkkeitä, sanoo apteekkari Leila Haukkala.

Haukkala neuvoo, että ikäihmiset ja flunssapotilaat, jotka eivät voi itse asioida apteekissa, hankkisivat lääkkeensä pääsääntöisesti asiamiehen välityksellä.

Asiamiehellä tulee olla päämiehensä Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä apteekissa asioidessaan.

Toinen mahdollisuus on, että asiakas tilaa lääkkeet verkkoapteekista ja ostaa siihen kotiinkuljetuksen.

Jos asiakkaalla ei ole verkkopankkitunnuksia tai hän ei osaa käyttää verkkoapteekkia, hän voi soittaa apteekkiin ja sopia lääkkeiden kotiinkuljetuksesta.

Normaalitilanteessa kuljetussopimus tehdään apteekissa. Tällöin apteekki antaa salasanan puhelinasiointia varten.

Poikkeustilanteessa asiakas tilaa lääkkeet puhelimitse ja kirjallinen sopimus allekirjoitetaan ensimmäisen toimituksen yhteydessä asiakkaan kotona.

Asiakkaalle perustetaan tili apteekkiin ja lasku lähtee kerran kuukaudessa.

Asiakkaan henkilöllisyys tarkistetaan lääkkeitä vastaanotettaessa.

Kotiinkuljetus toimii arkipäivisin sopimuksen mukaan. Asiakas maksaa kotiinkuljetuksesta matkan pituuden mukaan. Alle viiden kilometrin matkalta kuljetus maksaa viisi euroa, 5-10 kilometristä 10 euroa ja alle 20 km:n matkasta 20 euroa.

Asiakas joutuu näyttämään henkilötodistuksen.

Apteekkari Vesa Kujala Mäntsälän Kotoapteekista sanoo, että heillä on myös mahdollisuus toimittaa lääkkeitä kotiin tarvittaessa, mutta apteekin käynnistysvaiheessa se on vielä resurssikysymys.

Molemmista apteekeista vakuutetaan, että lääkkeitä riittää. Suurempaa hamstrausta ei ole ollutkaan ja asiakkaat ovat hyvin ymmärtäneet tilanteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat