Paikalliset

Hallituksen koronaohjeita noudatetaan, sanoo gallupväki

Kirsi Töyräs

lasse herrala

Katugallup paljasti, että vastaajat ovat kuunnelleet hallituksen ohjeita ja suojaamistoimia koronavirusta vastaan toteutetaan. Arki on muuttunut.

Kaikilla oli vakava, mutta suomalaisen päättäväinen asenne koronan nujertamiseksi. Suojaetäisyyksiä noudatettiin puolin ja toisin.

Ulla Ovaska: ”Yritän olla niin positiivinen kuin mahdollista. Maalaisjärki on nyt tarpeen koronan kaadossa. Suojaudun, pesen, ulkoilen.

Aiemmin lapsenlapset tulivat koulupäivän jälkeen leikkimään. Nyt he pysyvät poissa, opiskelemassa etänä. Sen vuoksi kotona on vähemmän vilskettä.”

Pasi Santala: ”Työssäni olen tehnyt suunnitelmia koronaan valmistautumista varten. Etätöitä olen tehnyt niin paljon kuin mahdollista.

Kotona on vietetty aikaa enemmän, liikkeellä vähemmän. Käsiä tulee pestyksi kymmeniä kertoja päivässä ja pintoja pyrin olemaan koskettamatta.”

Kirsi Töyräs: ”Arkeni ei ole kovin paljon muuttunut, mutta käsiä pesen normaalia enemmän ja suojaväin pyrin pitämään liikkuessa.

Paljon olen iäkkään äitini kanssa, muuten pyrimme viettämään mahdollisimman normaalia arkea.”

Matti Ahonen: ”Olen vaimoni omaishoitaja ja itsellänikin on ikää jo 82 vuotta. Sen vuoksi koronalta suojautuminen on äärimmäisen tärkeää.

En liiku muulloin kuin on pakko, mutta kävelemäänkin on päästävä. Silloin pitää välttää toisten ihmisten lähelle menoa.

Kaupassa käydessä joudun käyttämään hengityssuojainta. Se on aika hankala, varsinkin kun on silmälasit.”

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat