Ruoka

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Kalapöytä kuuluu monien jouluperinteisiin.

Mirja Hussain

Paljonko kalaa kannattaa varata ruokailijaa kohden?

Perkaamatonta kalaa kannattaa pääruokaa varten varata noin 250 grammaa annosta kohden, neuvoo Pro Kala ry.

Perattua kalaa, jossa on nahka ja ruodot jäljellä, tarvitaan noin 150–200 grammaa. Valmista fileetä voi annokseen laittaa 100–150 grammaa.

 

Pienissä kaloissa voi määrää suunnitella myös kappaleiden mukaan: silakoita perattuna tai fileinä voi varata 6–8 kappaletta ruokailijaa kohden.

Noutopöytään katettavaa graavi- tai kylmäsavukalaa voi varata 30–80 grammaa henkeä kohden. Jos vaihtoehtoja on useita, vähempi riittää. Jos taas kala on pääosassa, sitä syödään enemmän.

 

Kirjoittaja: Eija Marja-aho

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oletko jo kokeillut porkkalaa? – Uusi vegaaninen herkku joulupöytään – Näyttää lohelta muttei olekaan23.12.2019 19.35
Minttu on aito jouluihminen, jolle ruoka on tärkeä osa joulua – Perinteiset kalaherkut kruunaavat joulupöydän – Katso reseptit20.12.2019 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat