Paikalliset

Aseman lataus- ja lämmityspisteet käyttöön maanantaina

Ei tiedossa

Ensi maanantaista 11. marraskuuta lähtien auton saa lämpimäksi Mäntsälän juna-asemalla. Nivoksen asentamat 19 lämmitystolppaa otetaan silloin käyttöön.

Tarjolla on lämmityksen lisäksi myös sähköautojen lataus. Kaikkia 19 lämmityspaikkaa voi käyttää sähköauton hitaaseen lataukseen, mutta niiden lisäksi tarjolla on kaksi vain sähkö- ja lataushybridiautoille tarkoitettua paikkaa, joissa autoon saa keskinopean latauksen.

Lämmitys- ja latauspaikat ovat parkkikentän asfaltoidun eli ylemmän tason taaimmaisessa rivissä.

Paikat saa käyttöön heti maanantaiaamuna. Asemalla on Nivoksen henkilökuntaa aamukuudesta lähtien opastamassa paikkojen käyttöön. Opastusta on kello 8.30. saakka. Samalla pidetään pienimuotoiset avajaiset uudelle palvelulle.

Palvelu on tarkoitettu kaikille autoilijoille.

– Kannattaa ladata eParking-sovellus, luoda tunnukset ja lisätä maksukorttitiedot jo etukäteen. Näin opastus paikan päällä sujuu nopsasti, vinkkaa Nivos Oy:n tuotepäällikkö Jerkko Starck lämmöstä ja latauksesta kiinnostuneita.

Palvelu toimii eParking-mobiilisovelluksen avulla ja on maksullinen.

eTolppien hidas, seitsemän tunnin sähköauton lataus maksaa arviolta kolme euroa. Auton lämmitys on parin euron luokkaa ja palvelun käyttäjä voi itse ajastaa haluamansa lämmitysajankohdan sovelluksella.

Sähköautojen keskinopea neljän tunnin lataus maksaa noin 12 euroa.

Starck epäilee, että pakkasten iskiessä Nivoksen lämmityspaikat ovat ensimmäisiä, jotka asemalla täyttyvät.

– Meillä on valmius lisätä paikkojen määrää, jos kiinnostusta on. Kun kunta saa parkkipaikan alatasanteen valmiiksi, voisi olla mahdollista lisätä sähköpaikkoja, Starck arvioi.

– Toivomme käyttäjiltä palautetta, jonka avulla voimme kehittää palvelua edelleen. Haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman vikkelästi, Starck sanoo.

Palvelun hinnat

eTolppa, 19 paikkaa

Auton lämmitys tai hidas lataus = 1€ + 0,15 €/kWh.

Sähköautojen lataustolppa, 2 paikkaa

Keskinopea lataus = 2 € + 0,20 €/kWh.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat