Paikalliset

Mäntsälästä pyhäinpäivänä löytynyt laulujoutsen kuoli matkalla villieläinsairaalaan – linnulla on mahdollisuus palvella eläinmaailmaa vielä kuolemansa jälkeen

Kuvan joutsen ei liity tapaukseen.

Kirsi Meriläinen, arkisto

Mäntsälän Hirviniemestä pyhäinpäivänä huonossa kunnossa löytynyt ja Korkeasaareen viety nuori laulujoutsen ei koskaan ehtinyt saaren villieläinsairaalaan, vaan kuoli matkalla.

–  Syytä ei tiedetä, mutta jo se, että lintu saatiin helposti kiinni, kertoo, että jotakin oli pahasti vialla, villieläinsairaalasta kerrotaan.

Voi olla, että joutsenen kuolinsyy vielä selvitetään tai mahdollisesti se palvelee eläinmaailmaa toisella tavalla.

– Kuolleita lintuja pakastetaan, sillä pelastuslaitokset käyttävät niitä koulutustarkoituksessa. Öljyonnettomuuden seurauksena sotkeentunut lintu on helpompi puhdistaa, kun puhdistamista on voinut etukäteen harjoitella.

 

Tällä hetkellä Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidetaan tuulihaukkaa, varista, lumikkoa, useampia siilejä ja jo kesällä sinne tuotua laulujoutsenta, joka pääsee vapaaksi vasta ensi keväänä.

– Tämäkin on nuori eikä vielä riittävän iso, jotta pärjäisi luonnossa.

Mäntsälän joutsenen löysi lenkkeilijä, joka hälytti linnulle apua. Korkeasaareen se matkasi poliisiautossa lämpöpeiton alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uupunut joutsen pelastettiin Mäntsälässä – poliisiautossa lämpöpeiton alla Korkeasaareen2.11.2019 17.00
Söpöysvaroitus! – joutsenet poikasineen valloittavat sydämet somessa1.6.2018 16.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat