Paikalliset

Keusoten alueella palkkaus yhtenäistyi lokakuun alussa, auttaako se? – lääkäripula koskettaa Järvenpäätä ja Mäntsälää ja Hyvinkäätäkin loppuvuodesta

Lääkärivaje vaivaa muitakin Keusoten kuntia kuin Järvenpäätä. Järvenpään Justissa on neljän lääkärin vajaus eikä kaikille potilaille ole voitu antaa aikoja enää tälle vuodelle.

Myös Mäntsälästä uupuu lääkäreitä.

– Mäntsälän vastaanotoilla on tällä hetkellä kolmen lääkärin vaje. Hyvinkäällä on nyt hyvä tilanne, mutta se heikkenee marras-joulukuussa yllättävien poissaolojen vuoksi. Alkuvuodesta tilanne korjaantuu. Nurmijärvellä ja Tuusulassa lääkärin vakansseissa on tekijät, kertoo vs. palvelujohtaja Susanna Pitkänen Keusotesta.

Esimerkiksi Järvenpäässä tilanne normalisoituu vasta maaliskuussa. Asukkaille se on pitkä aika ja herättää huolta. Miksi uusia lääkäreitä saadaan vasta maaliskuussa?

– Rekrytointeja tehdään pitkäkantoisesti ja useimmiten lääkäreiden aloitusajankohdasta sovitaan vähintään puoli vuotta, mieluummin vuosi ennen työn aloitusta. Viime vuoden lopun ja alkuvuoden rekrytointihaasteet heijastuvat etenkin loppuvuoden lääkärimiehitykseen, selvittää Pitkänen.

– Kevään ja kesän aikana rekrytoinnit ovat Keusotessa onnistuneet hyvin, mikä konkretisoituu ensi vuoden alussa kohentuneena lääkärimiehityksenä.

Pitkänen lisää, että lyhytaikaisiin sijaisuuksiin on aina ollut vaikeampaa saada lääkärityövoimaa.

– Työvoiman vaihdoksiin varaudutaan ostamalla määräaikaisesti ostolääkäreitä. Tällä hetkellä ostolääkäritarjontakin on heikkoa.

Syitä lääkärpulaan on useampia. Työ terveyskeskuksessa on vaativaa ja se voidaan kokea herkästi hallitsemattomaksi, kun potilaiden määrä ja vaihtuvuus on suurta.

– Oman ajankäytön hallintatunnetta ei ole helppo saavuttaa. Lääkärit kokevat työn iloa muun muassa potilaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta ja hyvästä potilas-lääkärisuhteesta, jonka luomiseksi tarvitaan tuntemusta. Samanaikaisesti kuitenkin hoidon huono jatkuvuus esimerkiksi Järvenpäässä on ollut ongelma ihan asiakaspalautteidenkin valossa.

– Ilman selvää jatkuvuuden hallintaa tilanne poikii uusia kontakteja ja potilaalle tunteen, ettei asia hoidu. Lisäkontaktit ja tyytymättömyys lisäävät vastaanottojen kuormitusta. Ilman tämänkaltaisen kehän katkaisemista maine terveyskeskusten työn raskaudesta kasvaa ja lääkärit eivät hakeudu kuormittuneeseen yksikköön töihin, pohtii Pitkänen.

Palkkatasoon on Keusotessa tullut parannusta lokakuun alussa, kun kuntayhtymän alueen palkkausperiaatteet yhdenmukaistettiin.

– Palkkaus on uskoakseni nyt riittävän kilpailukykyinen, sanoo Pitkänen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat