Paikalliset

Tukea parisuhteeseen ja vanhemmuuteen seurakuntakeskuksella

Mäntsälän seurakunta järjestää yhteistyössä Parempi Avioliitto ry:n kanssa syksyllä 2019 ja keväällä 2020 parisuhdeluentojen sarjan eri-ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville pariskunnille.

Idea luentosarjaan nousi seurakuntalaisten tarpeesta saada tukea parisuhteeseen pikkulapsivaiheen aikana, mutta laajeni pikkulapsivaiheesta kattamaan kaiken ikäisten lasten perheet ja myös lapsettomat pariskunnat.

Parit voivat osallistua joko yhdelle tai useammalle luennolle, sillä kaikki luennot ovat erillisiä ja eri pariskuntien pitämiä.

Luentojen teemat ovat väljästi suunniteltuja, jotta ne voisivat koskettaa mahdollisimman erilaisia ja eri elämäntilanteissa olevia pariskuntia.

Luennoilla huomaa, että kaikki parit painivat erilaisten ongelmien kanssa yhteisen taipaleen varrella, ja se on ihan normaalia. Se, ettei olekaan yksin, antaa voimaa.

Vierailijoiksi haluttiin nimenomaan pariskuntia, jotta molempien puolisoiden näkökulma tulisi esiin. Luennoitsijaparit laittavat itsensä likoon ja kertovat rohkeasti omista kokemuksistaan.

Luennolle osallistuvien parien ei kuitenkaan tarvitse jakaa omasta suhteestaan muulle ryhmälle, mutta he voivat jatkaa keskustelua oman puolison kanssa.

Omista tunteistaan ja tarpeistaan puhuminen tutkitusti parantaa parin välistä vuorovaikutusta.

Vanhempien hyvä vuorovaikutus taas lisää arjen onnellisuutta koko perheessä.

Kaikki tilaisuudet ovat seurakuntakeskuksella (Urheilutie 1). Jokaisessa illassa tarjoillaan pientä iltapalaa. Illoissa on järjestetty lastenhoito, joka tulee varata viikkoa ennen iltaa.

Luentosarjan aloittaa 11.10. klo 18-20 ”Hetki kahden kesken”- tapahtuma. Muut illat ovat 14.11. klo 18-20 ”Mistä aikaa parisuhteelle kiireisen arjen keskellä?”. 21.1. klo 18-20 ”Läsnä oleva vanhempi”. 3.3. klo 18-20 ”Pätkiikö viestintä”. 16.4. klo 18-20 ”Meidän yhteinen juttu”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat