Paikalliset

Kaksi tarkkuussuunnistuksen SM-mitalia Lauri Mäkiselle

Mäntsälän Urheilijoiden Lauri Mäkinen (vas.) otti tarkkuussuunnistuksen SM-kisoista kaksi mitalia. Antti Rusanen oli tuplamestari ja Pinja Mäkinen keräsi saman saaliin kuin mäntsäläläinen.

Elo-syyskuun vaihteessa kisattiin tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuksista Muuramen Rastin järjestämissä kisoissa Keljonkankaalla.

Mäntsälän Urheilijoiden Lauri Mäkinen nappasi mitalin molempina päivinä.

Lauantain nopeuskisa Tempossa, jossa menestystä on tullut ennenkin, hän sijoittui pronssille kahden suomalaisen maailmanmestarin, Antti Rusasen ja Pinja Mäkisen jälkeen.

Sunnuntain kilpailu oli pitkää keskittymistä ja tarkkaa harkintaa vaativa PreO, joka on Mäkiselle uudempi laji.

Mitalikolmikko pysyi samana. Antti Rusanen, HauSi, otti jälleen selkeän voiton täysin pistein.

Myös Lauri Mäkinen sai kaikki tehtävät ratkaistua oikein, mutta aikarasteihin kului enemmän aikaa, ja tuloksena oli hopeasija.

Lajin tämän vuoden maailmanmestarin Pinja Mäkisen, Koovee, pudotti pronssille yksi väärästä vastauksesta tullut pistemenetys.

Myös mäntsäläläinen Martti Inkinen menestyi PreO-kisassa sijoittuen 59 kilpailijan joukossa vain kahdella virheellä yhdeksänneksi.

Tarkkuussuunnistus on laji, jossa kilpaillaan kartanluvun tarkkuudesta. Laji on alunperin kehitetty vammaisurheilijoille, mutta nykyään kaikki kilpailijat ikään, sukupuoleen tai liikuntakykyyn katsomatta osallistuvat samaan sarjaan.

Tarkkuussuunnistuksessa radalla etenemisvauhti ei ratkaise, vaan laji perustuu päättelytehtäviin.

Tehtävien ratkaiseminen vaatii muiden suunnistuslajien tapaan muun muassa kartanlukutaitoa, etäisyyksien arviointia ja keskittymiskykyä.

Ensi toukokuussa järjestetään tarkkuussuunnistuksen EM-kisat Lohjalla. Viikonlopun SM-kisojen mitalikolmikko on vahvoilla joukkuetta valittaessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat