Urheilu

"Oli epäselvä rankkari" – Kreikan valmentaja kyseenalaisti tuomarin ratkaisun

Huuhkajien karsintaottelu alkaa tiistaina Turussa kello 19.

Arkistokuva

Kreikka taipui jalkapallon EM-karsintaottelussa Tampereella Suomea vastaan 0–1. Samalla Kreikka käytännössä menetti mahdollisuutensa paikkaan 2020 EM-kisoihin.

Kreikka pelasi ensimmäisen ottelunsa hollantilaisvalmentaja John van't Schipin komennossa. Van't Schip oli muuttanut Kreikan pelitapaa, mutta tuloksellisesti edistystä ei vielä tapahtunut.

– Tietysti olen pettynyt tulokseen, kun ajatellaan pelin tärkeyttä. Pelasimme hyvin organisoitua ja kokenutta Suomen joukkuetta vastaan, van't Schip sanoi.

Hollantilaisvalmentaja muistutti aloittaneensa Kreikan valmentajana vasta kesällä. 

– Samalla haluan sanoa, että joukkueemme toteutti pelissä niitä asioita, joita olemme vasta kolme päivää työstäneet. Ensimmäisellä puoliajalla jouduimme puolustamaan enemmän kuin halusimme, mutta päästäneet maaleja. Emme halunneet menettää palloja liian helposti.

Teemu Pukki teki Suomen voittomaalin rangaistuspotkusta. Van't Schip kyseenalaisti sen, oliko rike rangaistuspotkun arvoinen.

– Toinen puoliaika oli erilainen. Tuli rankkari, joka oli epäselvä rankkari. En ole siitä varma. Toinen puoliaika oli kuitenkin sellaista peliä, jota haluamme pelata ja olen luottavainen tulevaisuuden suhteen.

LUE MYÖS: Huuhkaja-sankari Teemu Pukki paljasti, minkä päätöksen hän teki ennen ratkaisevaa pilkkua – "Ajattelin, että ne olivat scoutanneet"

Tapojen mukaisesti van't Schip lupaili Kreikan maajoukkueelle parempaa tulevaisuutta.

– Tiedämme tietysti, että tämä peli oli hyvin tärkeä karsinnoissa. Nyt on hyvin vaikeaa ja tarvitsisimme ihmeen. Mutta aloitin työni vasta äskettäin ja työstämme tulevaisuutta varten. Toinen puoliaika antaa kuitenkin toivoa, että Kreikan maajoukkueella on edessään kirkkaampi tulevaisuus. 
Kreikka on pelannut nyt viisi EM-karsintaottelua. Niistä joukkueella on koossa vain neljä pistettä. Kesäkuussa Kreikka hävisi Armenialle. 

Teksti: Otto Palojärvi, Tampere

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat