Urheilu

Ratinan yleisö pauhasi hurmoksessa – Paulus Arajuuri: "Saa itseään nipistää, että tää on Suomi ja miesten jalkapallomaajoukkue"

Suomen EM-unelma on entistäkin lähempänä torstain Kreikka-kotivoiton ansiosta. Pelaajat ja yleisö ottivat tuloksesta ilon irti. Sunnuntaina vastaan asettuu kivikova Italia.

Pekka Ruissalo

Suomi on entistä lähempänä paikkaa jalkapallon 2020 EM–kisoihin voitettuaan Kreikan torstaina Tampereella 1–0. Suomi ansaitsi voittonsa, mutta ottelu oli vaikeampi kuin edellinen kotiottelu Kreikkaa vastaan vuosi sitten Kansojen liigassa, jonka Suomi voitti 2–0.

Keskuspuolustaja Paulus Arajuuri totesi, että otteluun oli vaikeampaa lähteä, koska Kreikan valmentaja oli vaihtunut. 

– Oli siellä vähän yllätyksiä. Oli vaikea aavistaa, mitä tekevät, kun siellä on tosiaan vaihtunut valmentaja. Kreikka on tyyliltään samanlainen kuitenkin. Tykkäävät pitää palloa ja tiedettiin, mitä sieltä tulee. Mun mielestäni meni meidän suunnitelmien mukaan tänään, Arajuuri sanoi.

Arajuuri korosti Suomen kaataneen kovan joukkueen.

– Kreikalla on uskomattoman hyvä joukkue. Siltä ei ole helppoa ottaa pisteitä. Mutta meillä on ihan uskomattoman hyvä puolustuspeli, eikä meitä vastaan ole täällä kivaa pelata.

Ottelun panos oli valtava. Tappio merkitsi Kreikalle, ettei sillä käytännössä ole enää mahdollisuuksia EM–kisapaikkaan. Arajuurikin jännitti paljon. 
– Koko päivän oli pupu pöksyssä. Jännitti ihan perkeleesti. Mutta tosi rohkeasti lähdettiin pelaamaan ja pelattiin tosi hyvä ja ehjä ottelu. Näistä peleistä pitää nauttia. Jos ei nauti, ei kannata pelata fudista, Arajuuri totesi.

Ratinan stadion oli täynnä. Yleisö oli suorastaan hurmoksessa.

– Tunnelma oli ihan fantastinen ja alusta yhtä hyvä. Olosuhteet olivat kyllä kunnossa. Saa itseään nipistää, kun tietää, että tää on Suomi ja miesten jalkapallomaajoukkue ja tämmöinen tunnelma. Huh huh, ihan uskomatonta, Arajuuri kiitteli.

Arajuuri hoiti tonttinsa jälleen mallikkaasti. Hän tuulettikin villisti, kun sai Kreikan hyökkäyksen pysäytettyä.

– Kun adrenaliini on laskenut, niin vähän hävettää. Tunteet olivat pinnassa. Nähtävästi olin tyytyväinen omaan katkoon. Oli kiva, kun pääsi pallon eteen, kun oli katsonut, että muutkin olivat päässeet. Ja vielä oli tämmöinen yleisö, niin kyllä sitä itsekin yritti antaa takaisin, Arajuuri naurahti.

Teemu Pukki teki voittomaalin rangaistuspotkusta. 

– Jännitti ihan perhanasti. Teemu on ihan tulessa, mutta ei siinä melkein uskaltanut katsoa. Mutta ihan pomminvarma pilkku. Teemu on niin tulessa, ettei siinä ollut kahta sanaa, Arajuuri kommentoi Pukin pilkusta.

Lopussa Kreikka painoi kunnolla päälle. Suomi sai olla todella tarkkana.

– Kyllä ne pitkiä sekunteja olivat. Sen verran pitkään olen pelannut, että tiedän, että mitä tahansa voi sattua lopussa, Arajuuri totesi helpottuneena.
Sunnuntaina Suomi kohtaa Italian. Sekin ottelu pelataan Tampereella.

–Se on kiva, että kaksi peliä on Tampereella. Saadaan olla samassa kaupungissa ja ehkä vähän paremmin palautua, Arajuuri sanoi.
Italia on voittanut kaikki viisi otteluaan. Arajuuri ei usko, että Italia olisi kuitenkaan ylimielinen.

– Uskon, että aika paljon kunnioitusta ollaan saatu vastustajien silmissä. Nations-liigan voitto. Italia tuskin kuvittelee, että siitä tulisi helppo ottelu. Tarvitaan taas nappisuoritus sunnuntaina, jos halutaan pisteitä. 

Suomella ei Arajuuren mukaan ole kuitenkaan varaa liialliseen ylpeilyyn.

– Nyt pitää vaan pysyä nöyränä ja jatkaa duunin tekoa. Mitään ei ole vielä voitettu, mutta kyllä tästä on hyvä jatkaa. 

Haastattelu: Otto Palojärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huuhkaja-sankari Teemu Pukki paljasti, minkä päätöksen hän teki ennen ratkaisevaa pilkkua – "Ajattelin, että ne olivat scoutanneet"6.9.2019 08.14
Jere Uronen: Kreikasta hehkui voitontahto – "Tämä tuntuu extrahyvältä"6.9.2019 08.19
"Oli epäselvä rankkari" – Kreikan valmentaja kyseenalaisti tuomarin ratkaisun6.9.2019 08.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat