Urheilu

Jere Uronen: Kreikasta hehkui voitontahto – "Tämä tuntuu extrahyvältä"

Suomen EM-unelma on entistäkin lähempänä torstain Kreikka-kotivoiton ansiosta. Pelaajat ja yleisö ottivat tuloksesta ilon irti. Sunnuntaina vastaan asettuu kivikova Italia.

Pekka Ruissalo

Maajoukkueen eli Huuhkajien pelaajat olivat ottelun jälkeen innoissaan. Onhan historiallinen EM-kisapaikka entistä lähempänä.

–Tosi hyvä fiilis. Taas yksi joukkuevoitto enemmän. Tää joukkue pelaa niin isolla sydämellä, että me vaan tehdään parhaamme, kommentoi seuratasolla Belgiassa Genkissä tällä kaudella Mestareiden liigassakin pelaava Jere Uronen.

Uronen myönsi, ettei esitys Kreikkaa vastaan ollut yhtä hyvä, kuin 2–0-voittoon päättynyt peli Tampereella kesäkuussa Bosnia–Hertsegovinaa vastaan. Mutta voitto tuli silti.

– Tänään ei ollut pallollisena niin hyvää, kuin on aikaisemmin ollut, mutta me korvattiin se taistelutahdolla, ilmeellä ja yhtenäisellä tekemisellä. Kaiken kaikkiaan mun mielestäni hieno voitto.

Suomen puolustus on ollut Ratinan stadionilla lyömätön viimeisessä kuudessa ottelussa, kun on pelattu Kansojen liigaa tai EM–karsintoja. Uronen antaa tunnustusta myös yleisölle.

– Meillä on hyviä pelaajia puolustus täynnä ja ollaan pelattu paljon pelejä yhdessä. Tunnetaan toisemme ja pidetään hauskaa siellä kentällä. Kun nautit siitä, silloin pelaat parhaimmillasi. Ratinan stadionilla on ihan uskomaton tunnelma. Tää on ihan upeaa ja täällä on saakelin hyvä meininki. Askel lähempänä taas unelmaa.

Fyysisesti Kreikka-ottelu ei ollut rankka. Urosen mukaan vastustaja oli kuitenkin vahva.

– Olisi jaksanut tänäänkin painaa lisää 45 minuuttia. Kreikka teki pelin meille vaikeaksi. Omasta mielestäni oli paras Kreikka, jota vastaan me ollaan pelattu.

Uronen painottikin ottelun vaativuutta henkisesti. Olihan panos todella kova Kreikan oltua pakkovoiton edessä.

– Aika paljon oli hitaita hyökkäyksiä molemmin puolin. Siinä heti hengähtää. Tää oli enemmän henkisesti intensiivinen peli mun mielestäni. Molemmilta joukkueilta hehkui se voitontahto ja tää oli tärkeä peli molemmille. Sen takia tuntuu extrahyvältä kaivaa vielä se 1–0 -voitto.

Suomelle saattaa riittää EM-kisapaikkaan voitot Armeniasta ja Liechtensteinista. Urosen mukaan haaste on kuitenkin yhä kova.

– Kyllä sitä sarjataulukkoa saa aina tuijottaa, mutta pitää muistaa, että me ollaan vasta puolessavälissä. Aina saa unelmoida, mutta pitää muistaa, että on paljon askeleita vielä ottamatta ja paljon pelejä pelaamatta. Meidän pitää vielä parantaa meidän peliä. 

Haastattelu: Otto Palojärvi, Tampere

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huuhkaja-sankari Teemu Pukki paljasti, minkä päätöksen hän teki ennen ratkaisevaa pilkkua – "Ajattelin, että ne olivat scoutanneet"6.9.2019 08.14
"Oli epäselvä rankkari" – Kreikan valmentaja kyseenalaisti tuomarin ratkaisun6.9.2019 08.28

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat