Paikalliset

Ennätysosanotto Hippo-kisoissa

Torstaina 5.9. kisataan yleisurheilun Mäntsälän mestaruuksista. Kuva tämän kesän Hippo-kisoista.

arkisto/Alpo Manninen

Mäntsälän Urheilijat ry järjesti perinteisesti kolmesta viiteentoista vuotiaille lapsille yhteistyökumppaninsa tukemana Hippo-kisat. Lajeina olivat pikajuoksut neljästäkymmenestä metristä sataan metriin ja heittolajeina olivat pallon- ja keihäänheitto.

– Tilanne näyttää siltä, että olemme katastrofissa. Ennakkoilmoittautuneita on 360. Joskus on ollut jälki-ilmoittautuneidenkin kanssa maksimissaan 340 urheilijaa. Nyt meillä on täällä kentällä jälki-ilmoittautuneiden kanssa yli 400 urheilijaa. Meillä täytyy vain laittaa vauhti päälle, että saadaan kisat menemään kahden tunnin aikataulussa läpi. Ilman muuta tämä on ennätys, mutta onneksi sää suosii. Kentällä on 600–700 ihmistä. Ei koskaan – ainakaan minun aikana – ole ollut väkeä tällä kentällä näin paljon, kertoo kuuluttajana toimiva Arto Nummela.

Kuuluttajan tehtävä onkin ensiarvoisen tärkeä, jotta saa tuollaisen joukon toimimaan järjestäjien haluamalla tavalla. Siinä on jopa opastettava, miten suorituksia kannattaa tehdä, jotta urheilija saisi parhaan tuloksen aikaan.

Lajien suoritukset tapahtuivat useammassa paikassa. Takasuoralla juostiin neljääkymmentä metriä pienimpien osanottajien toimesta. Etusuoralla juostiin 60 metristä sataan metriin juoksut. Heittolajeja suoritettiin kentän molemmissa päissä.

Keihäänheitto aloitettiin yhdeksänvuotiaiden sarjoilla, ensin tytöt ja heti perään pojat. Molemmissa sarjoissa voittajat olivat varsin ylivoimaisia, näki, että heittäjät olivat kokeilleet keihästä joskus aiemminkin.

– Olen vähän heittänyt, mutta en harrasta keihäänheittoa. Ukki on kova yleisurheilufani ja varsinkin keihäänheittofani. Hän on opettanut, kertoi keihäänheiton oman sarjansa reilusti voittanut poika.

Yleisurheilulla näyttää olevan tulevaisuutta. Jos hyvin käy, niin tuosta yli neljänsadan lapsen joukosta saattaa joistakin olla iloa meille penkkiurheilijoille tulevina vuosikymmeninä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat