Paikalliset

Mäntsälän väkiluku kääntyi alkuvuodesta jälleen nousuun

Mäntsälä houkuttelee muun muassa luonnolla ja hyvillä harrastusmahdollisuuksilla.

Mäntsälän väkiluku on kääntynyt kahden vuoden notkahduksen jälkeen kasvuun.

Väkiluku on kasvanut ensimmäisen vuosipuoliskon aikana puolen prosentin vauhtia, mikä alkaa lähennellä ihanteellisena pidettyä väestökasvua.

Puolen vuoden otoksen perusteella ei kannata tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta luvut ovat muuttuneet selvästi vuoden takaisista.

Kuntalaisia on nyt 92 enemmän kuin vuoden 2019 alussa. Viime vuonna väkimäärä oli kesäkuussa vähentynyt 15 hengellä vuoden 2018 alusta.

Väkiluvussa tapahtui selkeältä näyttävä suunnanmuutos tämän vuoden tammikuun jälkeen. Helmi–toukokuun aikana Mäntsälä kasvoi 112 hengellä. Kesäkuussa tuli kuitenkin hieman miinusta, sillä väkiluku pieneni kahdeksalla hengellä.

Mäntsäläläisiä oli tämän vuoden kesäkuussa 20780 henkeä, eli saman verran kuin alkuvuodesta 2018. Mäntsälän väkiluku laski vuosina 2017 ja 2018, Sitä ennen kunnan väkiluku oli kasvanut 40 vuoden ajan.

Kunta pärjää Keski-Uudenmaan joukossa melko hyvin. Kovempaa kasvu on Keravalla ja Sipoossa ja kutakuinkin yhtä suurta Nurmijärvelläja Kirkkonummella. Muut kunnat jäävät jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat