Paikalliset

Mäntsälän Voimistelijoiden toiminta uudistunut monipuolisesti

Mäntsälän Voimistelijoiden ryhmissä lapset ja nuoret voivat harrastaa monipuolisesti voimistelua, tanssia ja temppuilua.

Jari Mönkkönen / Suomen Voimisteluliitto

Mäntsälän Voimistelijoiden kesä on sujunut uusien tuntisisältöjen suunnittelussa. Tulevalle kaudelle on selkeytetty eri toimintasisältöjä siten, että kaikille ikäryhmille on jatkumona samoja tunteja. Tuntikonseptit ovat Suomen Voimisteluliiton kehittämiä ja siten ohjaajat on koulutettu kyseisen konseptin ohjaajaksi.

– Dance 4 Fun on mäntsäläläisen Nea Vallinin kehittämä. Nyt meillä pääsee tunneille mukaan jo 4-vuotiaiden ryhmästä alkaen aina 16 ikävuoteen saakka. Näillä tunneilla tärkeintä on tanssin ja liikunnan ilo eli hikeä ja hyvää oloa tanssien. Uutuuksina ovat alkamassa Ninja- ja FreeGym -tunnit, joissa yhdistyvät parkour, telinevoimistelu, temput ja voimaharjoittelu, kertoo toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö.

Voimistelukouluryhmät alkavat 4-vuotiaasta ja jatkuvat 12-ikävuoteen saakka. Sen jälkeen voi jatkaa tanssillisen voimistelun treeniryhmässä tai kilpailevassa joukkueessa.

– Voimistelukoulu kattaa eri voimistelulajien harjoittelun monipuolisesti, sillä tunneilla opetellaan niin lajitaitojen perusteita kuin perusliikuntataitoja. Voimistelukoulu on hyvä valinta niille, joille kerran viikossa monipuolinen harjoittelu on toiveena. Kilpailevia joukkueita meillä on joukkuevoimistelussa 6-vuotiaasta alkaen, jotka harjoittelevat kahdesti viikossa reilun tunnin. Tanssissa ja tanssillisessa voimistelussa nuorimpien kilpajoukkueissa aloitetaan 9-vuotiaana, jatkaa Laalo-Häikiö.

Treenimäärät kilpajoukkueissa kasvavat maltillisesti mitä vanhemmaksi tulee.

Uutuutena seurassa kokeillaan myös Lajit tutuiksi -ryhmää 6–9-vuotiaille. Ryhmässä lapset pääsevät kokeilemaan kaikkia seuran lajeja: tanssia, temppuilua, voimistelua ja lisäksi naruhyppelyä eli Rope Skippingiä, joka on Voimisteluliiton uusi laji. Niin tähän kuin moneen muuhun lasten harrasteryhmään pääsee nyt hieman edullisemmin, koska kausimaksuja tuetaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä saadulla seuratukiavustuksella.

Aikuisten ryhmäliikunnan tuntitarjonta on jälleen monipuolinen.

– Olemme uudistaneet hinnoittelua eli jatkossa voi valita vaikkapa 10 tai 30 kerran treenikortin, jolloin maksaa vain niistä tunneista, joille pääsee. Suosituimpana vaihtoehtona on meillä kuitenkin edelleen rajaton treenikortti, jolla saa käydä niin monella tunnilla kuin haluaa syyskuusta toukokuun puoleen väliin asti. Tarjoamme myös maanantaiaamuisin Ikiliike-tunnin +60 ikäisille monitoimitalolla ja toivotankin tähän ryhmään tervetulleeksi myös uudet liikkujat, sanoo Laalo-Häikiö.

Mäntsälän Voimistelijat järjestää keskiviikkona 21.8. kello 17.30–20 Monitoimitalolla kaikille avoimen maksuttoman tapahtuman, jossa pääsee kokeilemaan, kyselemään, liikkumaan ja ilmoittautumaan seuran toimintaan. Ilta aloitetaan mininäytöksellä seuran joukkueilta, jossa saa hyvän kuvan lasten ja nuorten toiminnasta. Sen jälkeen monitoimitalon lohkot täyttyvät eri harrasteryhmien kokeilutunneista sekä ulkona aikuiset pääsevät jumppaamaan neljän eri teeman mukana.

– Monitoimitalolla on kokeilutunnit eri ikäisten ryhmille niin tanssissa, voimistelussa kuin temppuilussakin. Lisäksi perheen pienimmille eli alle 4-vuotiaille huoltajineen on ohjattua perheliikuntaa vihreässä salissa koko illan ajan. Haluamme tarjota mahdollisuuden kokeilla millaisia harrastuksia voimisteluseurassa voi olla, kertoo seuran uusi puheenjohtaja Elina Rauhamäki.

Tapahtumassa infopiste on avoinna koko tapahtuman ajan ja sieltä voi kysyä neuvoa tuntivalinnoista sekä saada apua ilmoittautumiseen. Pisteeltä voi myös noutaa aikuisten ryhmäliikunnan treenikortteja, mikäli ilmoittautuminen on jo tehty. Monitoimitalolla voi myös tutustua seuran ohjaajiin ja valmentajiin sekä kysyä vaikkapa tarkemmin millaista on harrastaa joukkuevoimistelua, tanssia tai tanssillista voimistelua kilpailevassa joukkueessa.

Kausi on jo alkanut joukkuevoimistelijoille ja kesäjumpassa. Suositut aikuisten ulkojumpat pidetään elokuun loppuun asti maanantaisin ja keskiviikkoisin seurakuntakeskuksen nurmella kello 18–19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat