Ruoka

Saapuvan syksyn herkut: Sienet ja vuohenjuusto ovat herkullinen yhdistelmä

Sieniruukku vuohenjuuston kera.

Kari Martiala

Sieniruukku vuohenjuuston kera

 

  • 100 g suppilovahveroita
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl kermaa
  • 50 g sipulia
  • 1 rosmariinin oksa
  • ½ tl suolaa
  • Pippuria myllystä
  • 100 g vuohenjuustoa

 

1. Kuullota suppilovahveroita ja sipulikuutioita muutama minuutti.

2. Lisää smetana ja kerma sekä rosmariinin oksa.

3. Anna hautua noin 10 minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla.

4. Laita sienimuhennos ruukkuun ja vuohenjuusto päälle.

5. Anna gratinoitua uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Sienipiirakka

 

  • Perunavoitaikina:
  • 3 dl
  • 150 g voita
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • Suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

 

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

2. Anna taikinan tekeytyä sillä aikaa, kun teet täytteen.

 

Täyte:

  • ½ l suppilovahveroita
  • 2 dl smetana
  • 1 tl suolaa
  • 100 g sipulia
  • 2 kanamunaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 tl rosmariinia

 

1. Kuullota sipulit ja sienet.

2. Lisää smetana ja munat.

3. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.

4. Kauli tai taputtele taikina levyksi.

5. Laita täyte taikinan päälle. Juustoraasteen voit sekoittaa joko täytteeseen tai laittaa täytteen päälle.

6. Voitele munalla.

7. Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes on kauniin ruskea.

 

 

Reseptit Ulla Liukkonen

Kuvat Kari Martiala

 

Karjalainen keittiö, Ulla Liukkonen – Helena Lylyharju – Kari Martiala (Karisto 2013)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat