Paikalliset

Alikartano kuunteli yleisöä – uusin tapahtuma järjestettiin nettikyselyn pohjalta

Tapahtumaan osallistuneet Tuuli (vasen) ja Lumi esittelevät luontoaiheisia töitään. Puiseen kehykseen on kierretty narua, joka sitoo kukka-aiheet yhteen.

Onni Ratala

Alikartanolla pidettiin Helene Schjerfbeckin päivänä ensimmäistä kertaa sekä aikuisille että lapsille suunnattu kuvataidetapahtuma.

Poikkeuksellisen tapahtumasta tekee se, että idea perustui kokonaan Facebookissa kerättyihin yleisön toiveisiin, eikä osallistuminen maksanut mitään. Kahvista ja pullastakin maksettiin omatunnon mukaan.

 

Kunnan puolelta paikalla on kulttuurisihteeri Tarja Kuusela katsomassa, miten tapahtuma sujuu.

– Tämä on toteutettu yhteistyössä [Nummisten] kyläyhdistyksen kanssa. Kunta on sponssannut tarvikkeet ja tarjonnut markkinointiapua. Kartanon toimintahan on meille vuokrattu viideksi vuodeksi, Kuusela kertoo.

Kyläyhdistyksen puolesta työnteossa häärii Carita Pohjolan-Pirhonen. Hän riemuitsee tapahtuman olevan kävijämenestys ynnätessä vierailijamääräksi 129.

Ohjelman keskiössä on taiteen tekeminen hyödyntäen erilaisia materiaaleja ja välineitä, kuten puuta, hiiltä ja akryylejä. Lisäksi tapahtuman ajan Alikartanossa on opastettuja kierroksia ilmaiseksi.

– Me vastaamme teltasta, jossa voi syödä ja maalata, ja ruokapuolesta, Pohjolan-Pirhonen sanoo asetellessaan pullaa lautasille.

Monista tapahtumista poiketen pulla ja kahvi lähtevät nälkäisen mukaan alimmillaan kiitoksen hintaan. Kalleimmillaan tiskiin voi halutessaan iskeä vaikka koko luottokortin.

– Ihmiset ja varsinkin perheelliset tulevat hyvin vaihtelevista taloustilanteista. Ei täällä kenenkään pidä olla syömättä, joten jokainen maksaa omatunnon mukaan, mitä haluaa, Pohjolan-Pirhonen hymyilee.

 

Järjestäjien taholta intoa kyllä riittää, mutta kysytäänpä tapahtumaan osallistuneiden mietteitä. Lapsen kanssa tapahtumaan tullut Laura Siljander kokee, etteivät järjestäjien kehaisut ole perusteettomia.

– Aivan fantastinen tapahtuma ja ympäristö! Juuri tätä äitinä kaipaa, että voi tulla lapsen kanssa tekemään paikallisesti jotain yhdessä pyörämatkan päähän, Siljander kiittelee.

Ylimääräinen plussa tapahtumalle tulee kattavasta tarvikevalikoimasta.

– Hirveän kätevää, ettei tarvitse itse raahata tänne välineitä tai miettiä, mitä tarvitsee. Se mahdollistaa, että voi tulla tosi matalalla kynnyksellä, Siljander tuumaa. Hänestä omien tarvikkeiden kuljettaminen varsinkin pyörällä olisi kohtuuttoman vaivalloista.

Tiedon tapahtumasta Siljander sai Facebookista. Osallistuminen sinetöityi, kun paljastui, että tapahtumasta oli kuullut myös keravalainen ystävä, joka halusi tutustua tapahtuman tarjontaan.

Siljander komppaa aktiivisesti Pohjolan-Pirhosta. Molempien mielestä tärkeintä tapahtumissa on nimenomaan yhdessä tekeminen.

– Ainahan tapahtumissa voi istua yhdessä kahvilla, mutta ihan eri fiilis on, kun tehdään ja ollaan yhdessä. Siinä irtaantuu kaikesta muusta ja saa pysyviä muistoja, Siljander analysoi.

 

Suosio on ollut sen verran ilmeistä, että katseet suuntaavat jo tulevaan.

– Perinteet ovat aivan mahtavia, mutta ei kaikkien perinteiden tarvitse olla vanhoja. Tästä saisi todella hyvin luotua uuden paikallisen perinteen, Siljander innostuu.

Pohjolan-Pirhonen on samaa mieltä.

– On ollut niin suosittu, että varmasti ensi vuonna on uudestaan. Miksei tästä samalla perinnettä tekisi, jos niin kävijät toivovat.

Fakta

Tulossa syksyn erikoisuus

14.9. Alikartanolla järjestetään ilmainen peruna-aiheinen tapahtuma, jolloin myös Alikartano on taas vapaasti vierailtavissa

Tapahtuman ideana on kaikessa yksinkertaisuudessaan tarjota osallistujille mahdollisuus nostaa itse perunaa maasta ja viedä kotiin nostettuja maistiaisia

Syksyinen maasta nosto on myöhäisen lajikkeen ansiota

Rännimäen martat ovat mukana neuvomassa peruna-aiheisten herkkujen saloja

Tapahtumaa suunnitelleen Eija Keski-Korpelan mukaan tapahtuman vetovoima syntyy siitä, että ”parjattu peruna on nyt pop”

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

700 kävijän aallon pyyhkäisemä Kiiskifest katsauksessa – osallistuja: "En muista nähneeni tällaista Mäntsälässä"14.7.2019 13.15
Mäntsälän mopotallille grillitapahtuma14.7.2019 09.00
Tuure Kilpeläinen ja Lauri Tähkä jälleen kiertueelle – suosittu keikkatapahtuma tänä vuonna myös Helsinkiin10.7.2019 20.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat