Paikalliset

Antti Rinne avasi Recticelin

Rauno Siponen (vas.), Marko Malja, Sauli Sandberg, Matti Quick ja Mikael Välimaa ovat töissä uudessa Recticelin tehtaassa.

Pasi Huuhtanen

Hallitusneuvottelija, eduskunnan puhemies Antti Rinne ehti kiivaana käyvien neuvotteluiden väliin avaamaan tehdasta Mäntsälään viime viikon tiistaina.

– Olen erityisen onnellinen siitä, että tällainen tehdas avataan kotikuntaani Mäntsälään, Rinne sanoi.

Hän kiitti belgialaisyhtiötä isosta investoinnista Mäntsälän ja sen tuomasta yli 30 työpaikasta. Hallitustaipaleen alussa mitä todennäköisimmin oleva Rinne kehui myös Suomea.

– Suomi on jo nyt yksi maailman parhaista maista. Suomi on vakaa länsimainen demokratia ja yhteiskuntamme on hyvin turvallinen. Kaikki Suomen valtit tekevät maastamme hyvän investointikohteen.

Rinne kehui myös suomalaisen osaamisen tasoa.

– Ilman päteviä ammattilaisia me emme pysty pitämään yllä kilpailukykyämme. Tämän vuoksi Suomen on pidettävä huolta koulutuksensa tasosta. Tieteeseen ja tutkimukseen satsaaminen on elintärkeää, Rinne sanoi.

Hän kertoi myös uskovansa, että Suomesta on tulossa lähivuosina entistä houkuttelevampi maa investoinneille.

Kehuja sai myös Recticel.

– On todella hienoa nähdä, kuinka korkean teknologian tuotteita Recticel valmistaa. Mielestäni Suomi voisikin tulevaisuudessa menestyä juuri ilmasto- ja ympäristöongelmien ratkaisijana, Rinne sanoi.

Tehtaan avasivat virallisesti eduskunnan puhemies Antti Rinne (SDP), Olivier Chapelle (CEO Recticel Group), Ralf Becker (Group General Manager, Recticel Insulation) ja Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo.

Vaikka Recticel puhuu tässä vaiheessa Pohjoismaiden ja Baltian asemien vahvistamisesta eristealalla, yhtiön johto myöntää, että myös Venäjä kiinnostaa.

Jos PIR-lämmöneristeiden markkina alkaa vetää Venäjällä, se merkitsee muhkeaa lisää Mäntsälän tehtaan toimintaan. Lisää tuotantoa on tulossa jo sitä ennen Mäntsälän lähialueilta Suomesta ja Pohjoismaista.

– Tästä on muutaman sadan kilometrin matka Pietariin. Siellä on viisi miljoonaa asukasta Recticelin eristetuotannon johtaja Ralf Becker sanoo.

Yhtiö käy nyt yhdellä vuorolla, mutta toisen vuoron käynnistäminen on mahdollista. Lisäksi yrityksellä on varattu nykyisen tehtaan vieressä oleva tontti uuden kutakinkin samankokoisen tuotantolaitoksen käynnistämiseksi. Suunnitelmat Mäntsälän suhteen ovat siis suuret.

Suomessa samoin kuin muualla Pohjolassa on tähän asti eristetty taloja perinteisillä materiaaleilla. Recticel haastaa Pohjoismaiden markkinat 26 miljoonan euron investoinnilla Mäntsälään.

Uudenlaisia lämmöneristeitä

Energiatehokkuus on yksi Recticelin polyuretaanieristeiden (PIR) päävaltti.

Eristeellä on 30 prosenttia suurempi lämpöteho kuin mineraalivillalla, Recticel mainostaa.

Recticel uskoo olevansa pian suosituin vaihtoehto lämmöneristämiseen.

– Tehokas lämmöneristys vähentää energian tarvetta lämmitykseen ja viilennykseen, mikä puolestaan tarkoittaa pienempiä hiilidioksidipäästöjä ja energiankulutusta. Siitä on hyötyä niin taloudellisesti, sosiaalisesti, kuin myös ympäristöllekin, sanoo Recticel Groupin toimitusjohtaja Olivier Chapelle.

PIR-eristeiden korkea suorituskyky lämmöneristämisessä tarkoittaa, että sitä tarvitaan vain ohut kerros.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat