Paikalliset

Lapset olivat innoissaan eurooppalaisesta viikosta

Mikko Perkoila esiintymässä 5–6.-luokkalaisille Kirkkiksellä.

Lassi Huuhtanen

Kirkonkylän ala-asteella juhlittiin koko viikko eurooppalaisuutta yhdessä kansainvälisten vieraiden kanssa. Mäntsälään saapui maanantaina 19 oppilasta ja 13 opettajaa Puolasta, Italiasta, Portugalista ja Espanjasta. Lapset majoittuivat isäntäperheiden luona.

Viikko oli osa Erasmus+ -ohjelman EU-rahoitteista projektia ”Open your eyes! Open your heart!”, johon Kirkonkylän koulu osallistuu vuosina 2018-2020. Projektissa keskitytään hyväntekeväisyystyöhön, jonka yhteydessä tutustutaan eri maiden koulunkäyntiin ja kulttuuriin.

Suomalaiset lapset ovat työskennelleet vanhusten parissa. He ovat esimerkiksi käyneet Attendon hoivakodilla esiintymässä.

Eurooppa-viikolla koulun oppilaat, opettajat, vanhempainyhdistys, isäntäperheet ja ulkomaiset vieraat olivat kaikki täysillä mukana touhuissa.

– Vapaaehtoistyö on se tulevaisuuden juttu, rehtori Taina Ahonen kertoo.

- Tärkeintä on ollut, että kaikki lapset ovat jotenkin päässeet osallistumaan.

Eurooppa-päivänä torstaina aamu alkoi lipunnostolla. Päivän mittaan järjestettiin kiusaamisen vastaisten paitojen painantaa, perinnesoitinpajaa ja konsertteja. Vanhempainyhdistys hoiti väliaikatarjoilut.

Lastenmusiikin uranuurtaja Mikko Perkoila oli paikalla vierailevana tähtenä. Hän esiintyi kolmessa konsertissa ja piti ulkomaisille lapsille perinnesoitintyöpajaa. Lapsille esiintyminen sujuu pitkän linjan tekijältä luontevasti.

- 70-luvulta asti olen esiintynyt, mutten vieläkään ole oppinut ottamaan musiikkia kovin vakavasti, Perkoila naurahtaa ennen vitoskutosten konserttia.

Hän rakensi lasten kanssa soittimia kierrätysmateriaalista, kuten Pringles-purkeista ja juomapilleistä.

Englannin opettaja ja apulaisrehtori Tuija Palmunen on koulun Erasmus-vastaava. Projektin ydintiimiin kuuluu Hanna Laine, Laura Orava, Jasmin Keränen ja Irmeli Lallukka.

Opetuspäällikö Janne Mäkinen on ollut mukana viemässä suomalaisen koulujärjestelmän vahvuuksia maailmalle. Vieraana ollut puolalainen kunnanjohtaja Tomasz Sadlon on innostuut Suomen kehutusta koulujärjestelmästä ja aikoo viedä kotiin mukaan vierailulta saamiaan ideoita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat