Paikalliset

Perussuomalaiset nousi Mäntsälän suurimmaksi vaalipäivän äänillä

Satu Lampi.

Pasi Huuhtanen

Perussuomalaiset nousi vaalipäivien äänestyksessä selkeästi suurimmaksi puolueeksi Mäntsälässä.

Kun koko valtakunnan tasolla yksikään puolue ei saanut yli 20 prosenttia äänistä, oli tällaisia puolueita Mäntsälässä kaksi, perussuomalaiset ja sosiaalidemokraatit.

Perussuomalaiset sai Mäntsälässä 23,4 prosenttia äänistä. Perussuomalaiset oli Mäntsälässä voittaja myös verrattuna vuoden 2015 eduskuntavaaleihin.

Kun koko maassa perussuomalaisten ääniosuus laski edellisistä eduskuntavaaleista 0,2 prosenttiyksikköä, Mäntsälässä tuli komea nousu, 1,2 prosenttiyksikköä.

Ääniosuuttaan kasvattivat myös vihreät, demarit, ja vasemmistoliitto.

Eniten ääniosuuttaan nosti vihreät, 2,1 prosenttia. Vihreät sai 7,8 prosenttia Mäntsälän äänistä huolimatta siitä, että isohkolla puolueella ei edes ollut omaa ehdokasta Mäntsälässä.

Sosiaalidemokraatit keräsivät Mäntsälässä 21,1 prosenttia äänistä lähinnä Antti Rinteen kovan äänisaaliin ansiosta. Nousua edellisiin eduskuntavaaleihin 0,7 prosenttia.

Vasemmistoliitto sai 3,9 prosenttia äänistä, lisäystä 0,6 prosenttia.

Hallituspuolueista keskusta romahti. Se tipahti Mäntsälän suurimman puolueen asemasta nelossijalle perussuomalaisten, demarien ja kokoomuksen taakse.

Keskusta sai nyt 14,7 prosentin äänistä. Edeltävissä eduskuntavaaleissa puolue sai Mäntsälässä 23,8 prosenttia äänistä. Pudotusta oli 9,1 prosenttiyksikköä.

Kokoomus selvisi melko pienin vaurioin siihen nähden, että puolue oli hallituksessa. Pudotusta tuli 1,5 prosenttiyksikköä ja kokoomus keräsi 16,2 prosenttia Mäntsälän äänistä.

Uusi Nyt-liike menestyi. Se sai 4,6 prosenttia äänistä Harkimon siivittämänä. Nyt keräsi enemmän ääniä kuin vasemmistoliitto tai kristillisdemokraatit. Kristillisdemokraatit pysyivät edellisten eduskuntavaalien lukemissa ja sai 2,9 prosenttia äänistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat