Paikalliset

Demarit suurin Mäntsälän ennakkoäänissä

Keskusta romahti.

Antti Rinne kävi äänestämässä vaalipäivänä yhdessä vaimonsa Heta Ravolainen-Rinteen kanssa.

Pasi Huuhtanen

Sosiaalidemokraatit on suurin puolue Mäntsälässä ennakkoäänien perusteella. Demarit saivat valtakunnan keskiarvoa enemmän ääniä Mäntsälän ennakkoäänissä, mikä ei ole ihme, kun puolueen puheenjohtaja asuu Mäntsälässä.

Demarit saivat lähes joka neljännen äänen, 24,1 prosenttia. Tulos on 3,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Mäntsälän kakkonen oli perussuomalaiset. Se sai lähes joka viidennen äänen, 19.7 prosenttia. Edellisiin eduskuntavaaleihin perussuomalaisilla oli kuitenkin reilu pudotus, 2,5 prosenttiyksikköä. Tulos on kova pudotus oppositioasemasta vaaleihin tulleelle puolueelle.

Perussuomalaisten tuloksen vertaamista hankaloittaa puolueen hajoaminen viime vaalikaudella. Joka tapauksessa perussuomalaiset oli kakkonen Mäntsälässä ennakkoäänissä ja jätti taakseen sekä kokoomuksen että keskustan.

Keskustan ja kokoomuksen laskua selittää hallitusvastuu. Kokoomus kesti ennakkoäänten perusteella hyvin Mäntsälässä hallitusvastuun. Puolue kasvatti ääniosuuttaan, 17,9 prosenttia äänistä ja nousua 0,2 prosenttia.

Keskusta romahti Mäntsälässä. Se tippui neljänneksi suurimmaksi puolueeksi ja sai täällä 15,3 prosenttia äänistä. Pudotusta viime eduskuntavaaleihin on peräti 8,5 prosenttia. Luku on hyvin lähellä koko maan keskiarvoa.

Vihreät kasvatti ääniosuuttaan 7,5 prosenttiin, nousua 1,8 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliitto nousi niin ikään. Ennakkoäänistä tuli 4,4 prosenttia ja nousua edellisistä vaaleista 1,1 prosenttia.

Kristillisdemokraatit pitivät edellisten eduskuntavaalien tasonsa. Ääniä tuli 3,1 prosenttia, nousua on 0,2 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat