Paikalliset

Aamuvirkut liikkeellä Nummisissa

Terttu ja Mauri Kaukoranta kävivät pudottamassa roposensa vaalikeräykseen. Pieni ele- keräyksen tuotto menee vammais- ja terveystyön hyväksi. Nummisissa keräystä oli valvomassa Riitta Aho Hyvinkään seudun psoriasisyhdistyksestä.

Lasse Herrala

Nummisten koululla varsinainen äänestyspäivä alkoi vilkkaasti. Pari tuntia äänestyspaikan avautumisen jälkeen äänensä oli käynyt antamassa 102 kansalaista. Prosentteina se on 8.5.

Vilkasta aamua selittänee, että Nummisissa käytiin äänestämässä ennakkoon laimeasti. Alueen 1192 äänioikeutetusta vain 22 prosenttia äänesti ennakkoon. Miehiä heistä oli 124 ja naisia 138.

Koko maassa ennakkoon äänesti 36.5, Uudellamaalla 31.1 ja Mäntsälässä 27.4 prosenttia.

Mauri ja Terttu Kaukoranta ovat innokkaita äänestäjiä. Tertulla on jäänyt vain kerran äänestämättä sairaalareissun vuoksi. Mauri on kivunnut aina koppiin.

- Koskaan emme ole äänestäneet ennakkoon. Varsinaisesta äänestyspäivästä on tullut perinne, sanoo Mauri Kaukoranta.

- Äänen antaminen on paitsi velvollisuus, myös oikeus. Jos et äänestä, et voi valittaa. Sen oikeuden me haluamme pitää, jatkaa Terttu Kaukoranta.

Aviopari ei ole kokenut nytkään vaikeaksi löytää puoluetta ja ehdokasta.

- Katsomme aina tarkasti, mille puolueelle tai ehdokkaalle annamme äänemme. Tietysti siinä ratkaisee puolueen ohjelma, mutta myös hyvillä henkilöillä on merkitys. Emme kuitenkaan ole vain yhden puolueen äänestäjiä.

Äänestyspäätös tehdään lukemalla lehtiä ja seuraamalla vaalikeskusteluja. Vaalikoneisiin ei olla turvauduttu. Päätös halutaan pitää itsellä, ei millään koneella.

Vaalikahville Kaukorannat suuntaavat tyttärensä luokse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat