Puheenaihe

Suomesta lähteneillä Isis-taistelijoilla on runsaasti lapsia – "Heihin pitää suhtautua lastensuojelutapauksina", sanoo vastuuministeri

Sisäministeri Kai Mykkänen.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Suomesta sota-alueille lähteneiden Isis-terrostien lapsiin pitää suhtautua lastensuojelutapauksina, mikäli he palaavat vanhempiensa mukana Suomeen, sanoi sisäministeri Kai Mykkänen viikonloppuna.

Uusimaa-lehti kertoo, että Mykkänen vieraili Porvoossa oman puolueensa kokoomuksen eduskuntavaalikampanjatilaisuudessa. 

Isis-taistelijoiden ja heidän perheidensä tilanne on puhuttanut suuresti viime aikoina niin Porvoossa kuin muuallakin Suomessa.

– Oleellinen asia, jota ollaan katsottu viranomaisten kanssa tälläkin viikolla on, että kukaan ei saa valvomatta päästä Suomeen. He ovat vaarallisilla taustoilla, he ovat vapaaehtoisesti menneet sinne ja radikalisoituneet. Se on selvää, että Suomen lain mukaan kansalainen on oikeutettu pääsemään Suomeen, jos hän Turkin lähetystöön tulee, ja omalla kustannuksellaan tänne matkustaa. Silloin se tulee suoraan esitutkintaan. Vaikka ei olisi näyttöä syyttää rikoksista, he pysyvät seurannassa ja valvonnassa, Mykkänen sanoi Uusimaalle.

– Lapset ovat tässä surullinen osa. Näyttää siltä, että heitä on moninkertainen määrä näihin vaimoihin verrattuna. Heihin pitää suhtautua lastensuojelutapauksina. Lasten osalta täytyy muistaa, että he eivät ole valinneet tätä kohtaloa, Mykkänen sanoi. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat